Leiderdorp goes Bollywood


In een film spelen, beroemd worden en handtekeningen uitdelen. Niet iets waar je direct aan denkt als hockeyspeler van Alecto uit Leiderdorp. Toch speelde hun gehele A1 wel mee in een echte Bollywoodfilm over hockey.

NOS Mashup ving de spelers op bij terugkomst op Schiphol:

Bollywood
De meeste grote Amerikaanse films komen uit Hollywood. India heeft ook zo’n bekende filmindustrie in Mumbai, het voormalige Bombay. De films die ze daar maken, worden daarom Bollywood-films genoemd.

De films zijn vaak levendige musicals: ze staan bol van zang en dans. De acteurs spreken Hindi, maar worden wel Engels ondertiteld.
“Het was echt ontzettend gaaf, maar wel heel erg vermoeiend”, vertelt één van de spelers. Vooral het wachten viel de hockeyers zwaar. “De chaos in het verkeer in India, zie je ook terug op de filmset. Vaak waren we pas om zes uur ’s ochtends klaar. Maar we voelden ons wel echte filmsterren hoor. Alles was goed geregeld.”

De film is een waargebeurd verhaal over een jonge hockeyer die vanuit de sloppenwijken de top bereikt. De hoofdrolspeler kon volgens de Nederlandse spelers totaal niet hockeyen. Daarom wordt zijn hoofd op het lichaam van de tophockeyer gefotoshopt.

“Dat was heel gaaf. We stonden dus met een echte international van India op het veld”, zegt een speler van de A1 uit Leiderdorp.

Maar waarom een team uit Nederland? “Ze waren op zoek naar een westers team en via via werden we door een castingbureau benaderd. Samen met nog tien of twintig andere teams.”

Iedere speler moest een filmpje van zijn skills opsturen. “Veel spelers waren gewoon op vakantie en hadden niet eens een hockeystick bij zich”, vertelt een hockeyer uit Leiderdorp. “We hadden filmpjes waarbij we bijvoorbeeld met een peddel of een voetbal aan het hooghouden waren. Het was heel chaotisch.”

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen