‘Bollywoodfilms goed voor Haagse economie’


Het stadsbestuur van Den Haag doet er goed aan om in India de boer op te gaan en daar filmmakers te verleiden om hun eerstvolgende film hier te komen opnemen. Want als die films daarna in India volle zalen trekken en Indiërs zien hoe mooi Den Haag is, dan leidt dat automatisch tot een grotere toeristenstroom naar de hofstad, met alle economische voordelen van dien.

Die overtuiging heeft in elk geval het Haagse CDA-raadslid Desh Ramnath. Het raadslid wordt in die opvatting gesterkt door onderzoek van het Nederlands bureau voor toerisme (NBTC), waaruit volgens hem zonneklaar blijkt dat veel Indiërs die in hun Bollywoodfilms ‘beelden van onze prachtige stad’ hebben gezien, geneigd zijn om daarna een vakantie richting Den Haag te boeken.

Bovendien is de stad met toeristen uit India relatief goed af, want Indiërs zijn er heel veel en ze hebben, zo weet Ramnath, de neiging om eenmaal in Nederland het geld flink te laten rollen. Dus deed Ramnath gisteren een klemmend beroep op het gezonde verstand van het Haagse stadsbestuur: ‘Indiërs geven per dag gemiddeld 250 euro uit. Dit is het dubbele van wat bijvoorbeeld Fransen of Duitsers uitgeven. Reden temeer om bij het promoten van onze stad dus extra te focussen op de Indiase reiziger!’

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen