Hindustaans Filmfestival 2006


Amsterdam, mei 2006 Het Filmmuseum presenteert van 2 t/m 5 juni de Amsterdamse editie van het zevende Hindustaans Filmfestival. Een selectie van de beste Bollywoodtitels van de afgelopen twaalf maanden is te zien in Filmmuseum Cinerama. Een feest van zang, dans en muziek.

Filmmuseum Cinerama, Marnixstraat 400 Amsterdam, 2 t/m 5 juni.

 

In Filmmuseum Cinerama zijn onder meer te zien: Bunty aur Babli, een vrolijke Bollywood-variant op het Bonny & Clyde-verhaal, met in de hoofdrollen twee Indiase steracteurs: vader en zoon Bachchan (Amitabh en Abhishek). Zinda (2006) is een remake die de blik op het oosten heeft gericht; regisseur Sanjay Gupta baseerde de film op de gevierde Koreaanse productie Oldboy ((Park Chan-wook, 2003); acteur John Abraham, die in 2005 in de Amsterdam ArenA de ‘Best Villain Award’ ontving tijdens de uitreiking van de IIFA-awards (de Indiase Oscars), laat overtuigend spel zien. 
De romantische komedie Salaam Namaste (met Saif Ali Khan en Preity Zinta) maakt deel uit van het programma evenals de komedie No Entry en de thrillers Dus (met Sanjay Dutt en Abhishek Bachchan) en Lucky. Bewafaa is een rustiger film over het conflict tussen familiaire plichten en persoonlijke verlangens. Lagaan: Once Upon a Time in India (2001), een kleurrijke parabel over de Indiase koloniale geschiedenis, vermengd met een authentiek Hindi-liefdesverhaal vol zang en dans, maakt, op veler verzoek, weer deel uit van het programma.

Het  Hindustaans Filmfestival wordt georganiseerd i.s.m. de Stichting Hindustaans Film- en Muziekfestival in Den Haag. Zie ook: www.Hindustaansfilmfestival.nl

Reacties

Schrijf een reactie


Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

Login/Register access is temporary disabled