Ha-Schi-Ba Festival 2005 ~ “Desi Experience” Zondag 21 augustus


Het Ha-Schi-Ba festival in Den Haag gaat zondag 21 aug. weer van start. Het bijzondere is dat er dit jaar voor het eerst, als onderdeel van het festival, een volledige Desi line-up is geprogrammeerd. Desi (India, Pakistan, Bangladesh, Nepal en Sri Lanka), cultuur met een Zuid-Aziatische groove, is wereldwijd big en hot de laatste tijd, vooral omdat deze cultuur zich op verrassende wijze mengt met andere stijlen.

Het programma "Desi Experience" zal bestaan uit unieke live optredens en samenwerkingen (dans, zang, muziek en turntablisms) van top artiesten uit Desi-Nederland. Tesamen tonen ze de veelzijdigheid van de Desi cultuur en ontwikkeling uit NL die niet alleen jou zal aanspreken, maar ook je kleine broertje ‘and your cool auntie!’ – een Desi experience op maat gemaakt voor zowel de ‘airwaves’ als de dansvloer.

De "Desi Experience", is van 16:00 tot 20:00 te vinden bij het podium "Haagse Hogeschool Soundstation" (kruispunt Oranjeplein/Spinozastraat).

16:10 – 16:40 Neo-klassiek Indiase dans: Kalpana Raghuraman
Deze jonge Indiase dame is geen onbekende, daar ze wereldwijd erkenning heeft gekregen als professioneel Bharata Natyam danseres en choreografe. Ze heeft als doel de Bharata Natyam in hedendaagse en vernieuwende contexten te gebruiken. Op Ha-Schi-Ba zal ze dan ook een uniek symbiotisch spel van modern en klassiek presenteren.

Image17:00 – 17:20 Live: Indiase nu-jazz-electronica: Tikonia
Chanti Devi Uppal aka Tikonia zal Indiase zang met Nu-Asian elektronica onder begeleiding van dj Naem en de tabla ritmes van Faiyaz Hussain een uniek improvisatie act opvoeren. Haar zang beweegt zich tussen de klassieke Indiase raag en de vrije improvisaties uit de jazz wereld.

Image17:40 – 18:00 Klassiek Indiaas concert: Darshan Kumari & Faiyaz Hussain
Het optreden is een live Indiaas klassiek spel met twee grote namen uit de Indiase klassieke muziek in Nederland. Dit zijn Darshan Kumari op sitar en Faiyaz Hussain op tabla. Beide hebben hun sporen verdiend in de Nederlandse en Indiase muziekscene.

Image18:20 – 18:40 Live: Bhangra en Bollypop: MP Oman en de Punjabi Boys
MP Oman zal nummers voordragen van zijn debuut album die aan het eind van dit jaar gereleased zal worden. Soniye (Schoonheid) is 1 van zijn bekende nummers, waarvan de clip inmiddels op de wereldwijd bekeken Indiase zender Zee TV en Nationale Pakistaanse zender PTV draait. Het optreden zal muzikaal worden ondersteund door niemand minder dan De Punjabi Boys.

Image18:40 – 20:00 Desi Block Party: dj’s dJOGI (Naem & Kamisetti), Insane en de Punjabi Boys
Met de hipste geluiden uit de wereldwijde Desi movement zal de Desi experience met een banger worden afgesloten. De muziek zal bestaan uit een brutale urban mix van Bhangra, Desi Delicious Beats en Asian Underground. Het geheel wordt gehost door dj’s dJOGI (dj Naem en dj Kamisetti) en dj Insane, de ‘ambassadeurs’ in Nederland wat betreft de Desi clubsounds. Tevens kunnen we een oversneden bhangra optreden verwachten van de Punjabi Boys.

Zie www.haschiba.nl voor meer info (klik o.a. programma>Haagse Hogeschool; of programma> muziekstijlen>desi)

Het "Desi Experience" programma is mede mogelijk gemaakt door Royal Desi (www.royaldesi.nl soon online!), Mashriq SV, Stichting Doen en de Haagse Hogeschool.

Reacties
 1. Reply
  Gast
  augustus 22, 2005 om 8:39 pm
  joww

  toppie! ik vond het echt te érrrg!

 2. Reply
  Gast
  augustus 23, 2005 om 11:05 am
  desi

  Voor het eerst en meteen een knaller! Was heel goed!

 3. Reply
  Gast
  augustus 28, 2005 om 12:58 pm
  matig

  Damn, dat podium stelde echt geen ene flikker voor, zo armzalig!

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen