Footpath


Producenten: Mukesh Bhatt
Regisseur: Vikram Bhatt
Muziek: Nadeem-Shravan, Himesh Reshammiya
Teksten: Sameer
Acteurs: Aftab Shivdasani, Rahul Dev, Emraan Hashami en Bipasha Basu

“Footpath” gaat over drie vrienden uit Mumbai, Arjun ( Aftab Shivdasani), Raghu ( Emraan Hashami) en Shekhar ( Rahul Dev). Ze spelen samen, halen kattekwaad uit en genieten van het leven. Het geluk is echter maar van korte duur, want op een dag wordt de vader van Arjun vermoord. Arjun wil wraak en Raghu neemt de wraak voor hem. Hierna Arjun vlucht op aandringen van Raghu naar Delhi.

Twaalf jaar later slaagt de politie er toch in om Arjun Singh op te sporen, maar ze willen hem niet oppakken. Ze hebben juist zijn hulp nodig bij het vervullen van een opdracht. De politie zet hem op tegen zijn vrienden. Arjun raakt verstrikt in een tweestrijd. Aan de ene kant wil hij zijn vrienden helpen om te stoppen met hun illegale zaken en aan de andere kant wil hij ze niet kwijt, want zodra zij erachter komen dat Arjun voor de politie werkt dan is Arjun geen vriend meer.

De film heeft een goed begin wat zeker de aandacht trekt en waarin we kunnen zien wat er nu precies gaande is. De drie kleine jongens spelen hun rol prima. Verdere goede scènes zijn die van de ontmoeting tussen Raghu en Arjun, de laatste scène tussen Raghu en zijn broer Shekhar en de allerlaatste scene tussen Arjun en Shekhar. Helaas is er wel een groot minpunt. Mahesh Bhatt houdt zich te strak aan het idee van song-and-dance en plaatst dus nummers op verkeerde momenten. Misschien had deze film geen nummers moeten hebben, dan zou de realiteit die erin zit meer naar voren gebracht kunnen worden.

Aftab Shivdasani geeft een geweldige performance in een toch wat moeilijk liggende rol. Deze film zou je alleen al moeten kijken voor de acteerprestatie die Aftab hier neerzet. Rahul Dev is wel redelijk. De debutant Emraan Hashmi, de neef van Vikram Bhatt, doet je op het eerste gezicht denken aan Vivek Oberoi uit “Company”. Hij doet het erg goed voor een debutant, speelt zijn rol met glans en komt heel natuurlijk over op het witte doek. Deze jongen kan nog ver komen. Bipasha Basu speelt het zusje van Rahul Dev en Emraan Hashmi en heeft niet echt een grote rol in de film, maar wel een effectieve rol. De scène tussen haar en Aftab waarbij ze hem laat kiezen tussen haar en haar broers laat maar weer eens zien dat zij wel degelijk kan acteren.

“Footpath” vertoont enige vergelijking met de film “Angaaray”, die geregisseerd werd door Mahesh Bhatt. De regisseur van “Footpath”, Vikram Bhatt, mag dan wel hebben gekozen voor een verhaal dat niet echt origineel is, maar de manier waarop hij de film naar voren brengt toont zeker wel originaliteit en creativiteit. De film heeft goede uitgewerkte scènes. Tevens heeft Vikram Bhatt ervoor gezorgd dat er een donkere sfeer hangt gedurende de hele film. Dit maakt de film zo mooi. Deze jongen bracht ons ook al films als “Raaz”, “Kasoor” en “Aap Mujhe Ache Lagne Lage”. De scènes sluiten op elkaar aan en het is een goed en mooi doorlopend verhaal. Prachtig begin en een mooi eind. Het camerawerk door Pravin Bhatt is geweldig. Verdere technische aspecten zijn goed uitgewerkt.

De muziek door Nadeem-Shravan is erg mooi om naar te luisteren. De nummers “Saari Raat Teri Yaad” en “Doste Milte Hain” zijn zeker aanraders.

De film “Footpath” is een aanrader voor iedereen. Het is een prachtige film met een zekere realiteit eraan verbonden. Dit is zeker een film die we kunnen toevoegen als een van de topfilms gebracht door de familie Bhatt.

Reacties
 1. Reply
  Gast
  mei 10, 2006 om 11:47 pm

  😕 :cry 🙁 😡 :sigh :zzz :upset :eek :roll 🙂 :grin 😉 8) :p

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen