Transport Online | Transportnieuws | Transport Online


ANTWERPEN – De Antwerpse haven gaat nauwer samenwerken met India. Tijdens het Staatsbezoek aan India tekende Jacques Vandermeiren, CEO van het Havenbedrijf Antwerpen, in aanwezigheid van Z.M. de Koning een samenwerkingsovereenkomst met de Indian Chemical Council, de belangenvereniging van de chemische sector in India die werd vertegenwoordigd door voorzitter Ravi Kapoor. Antwerpen is de thuisbasis van Europa’s grootste petrochemische cluster, waardoor een samenwerking op dit terrein voor beide partners een logische en natuurlijke keuze is. Naast gezamenlijke promotie engageren beide partijen zich om relevante informatie uit te wisselen en om jaarlijks een commercieel evenement in India of Antwerpen te organiseren.

Aanwezigheid in India

De Antwerpse haven investeert al jaren in een nauwe samenwerking met het Indische bedrijfsleven en de lokale autoriteiten. Jaarlijkse bezoeken, een vaste en voltijdse vertegenwoordiger in de havenstad Mumbai. Het zijn maar enkele van de troeven die worden ingezet om de zichtbaarheid van de Antwerpse haven in India te vergroten. In 2015 kreeg de Antwerpse opleidingsexpertise voor maritieme professionals bovendien vaste voet aan grond in het in Mumbai gevestigde JNPT APEC Port Training Centre. Jaarlijks worden maritieme professionals uit heel India daar getraind, mét Antwerpse expertise en inzichten.


De inspanningen lonen, want de trafiek tussen India en Antwerpen groeide de voorbije jaren uit tot ruim 6 miljoen ton in 2016. Dit jaar ogen de tabellen nog beter: de eerste drie kwartalen van dit jaar werd al 10% meer trafiek verhandeld in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Vooral containers en staal doen het goed, maar ook chemicaliën maken een aanzienlijk deel uit van de jaarlijkse trafiek.

Indian Chemical Council

De Indian Chemical Council (ICC), gesticht in 1938 met hoofdzetel in Mumbai, is het nationale orgaan dat alle sectoren van de chemische industrie in India vertegenwoordigt. Vanuit het hoofd- en zes regionale kantoren worden seminaries en evenementen georganiseerd die bijdragen tot de informatie verspreiding over de chemische industrie in India. Dankzij de samenwerking met Antwerpen wil de ICC nog meer kennis vergaren over de sector, Antwerpen ziet in de samenwerking onder meer een mogelijkheid tot verdere promotie van de haven in India. 


Bron:
https://www.transport-online.nl/site/85969/antwerpse-haven-gaat-nauwer-samenwerken-met-india/

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen