Politieke rel in India na oproep afdoen sluier


Moslims in de Wereld hebben één voordeel dat zij met hun hondse moerassigheid denken alles wat hun hartje begeert, te kunnen afdwingen én naar hun hand te kunnen zetten. In een land als Pakistan bijvoorbeeld durft een Hindoe niet eens te poseren in zijn verschoten dhoti laat staan dat hij zich er protserig en sierlijk in, in het openbaar vertoont. Het hindoegeloof is er taboe en wordt haast in de illegaliteit beleden. In India daarentegen heeft de samenleving zich op bestuurs- en zelfs regeringsniveau gemodelleerd en omgevormd naar de wensen en voorkeuren van islamgezindten. In tegenstelling tot Pakistan kent het Indiase parlement een Islamitische vertegenwoordiging. Hindoe parlementsleden die zich één verkeerd woord over Moslims laten ontvallen kunnen rekenen op een politieke billenkoek.

Politica Patil, in haar origine niet bepaald een uitgesproken Hindoe vrouwtje dat haar geloof en cultuur met een slaafs welgevallen adoreert, deed een exalterend oproep aan het adres van moslimvrouwen dat zij met dezelfde emancipatoire drift waarmee zij in het geniep hun dubbel XL lingerie verruilden voor de gestroomlijnde kontfloss (de string) thans moeten proberen onder hun hoofddoeken vandaan weg te vluchten. Verbolgen Indiase moslimleiders hebben vanachter het harige gewas op hun gezicht luid laten klinken dat zij niet gediend zijn van dit soort infame uitlatingen en per onmiddellijke ingang het aftreden eisen van deze politica. Zij mag zich niet meer kandidaat
Deze 72-jarige politica, in haar hoedanigheid lid van de gematigde Congres Partij en gouverneur van de deelstaat Rajasthan, baseert haar visie op het historisch wetenschappelijke gegeven dat de gewoonte van vrouwen om hoofddoeken te dragen, uit de 16de eeuw afstamt en meer bedoeld was de al dan niet gewenste handtastelijkheden van de binnengevallen Mogoels te ontwijken hoewel er onder de hoofddoeken vandaan zijdelings verstolen, maar dan amoureus werd geblikt naar degenen voor wie zij zo de benen moesten nemen. Patil deed deze omstreden oproep afgelopen weekend op een congres in Udaipur.

Verscheidene Moslimleiders die door deze hetze automatisch begonnen samen te klonteren tot één rochelende en fluimende vadsige massa, ‘verzochten’ vandaag premier Manmohan Singh om voor deze grotendeels ceremoniële functie van president, die in juli door de deelstaten en het parlement wordt verkozen, naar een nieuwe kandidaat uit te kijken. Maulana Khalid Rashid van de organisatie die de gedragsregels voor moslims in India bepaalt, zei dat elke uitlating tegen de moslimsluier in feite een stellingname tegen Allah en de Koran inhoudt en dat zulks door moslims onder geen beding getolereerd zal kunnen worden. Historici onder hen beweren dat het dragen van een sluier ook in India in de 13de eeuw gemeengoed zou zijn..
Hoewel het Hindoeïsme zulks niet opdraagt, zou er ook onder hindoe-vrouwen de restrictie bestaan om het gezicht tegenover in het bijzonder oudere mannelijke familieleden in bright flash te openbaren, ondanks het feit dat juist de praktijk uitwijst dat uitgesproken deze gezapige categorie geen moeite heeft met flink wat bloot.

De Hindoes gehoorzamen de Moslims met een geforceerde deferentie omdat ze bang zijn dat hun schietgebedjes gauw zullen transformeren tot desastreuze mitrailleurschoten.
Reacties

Schrijf een reactie


Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

Login/Register access is temporary disabled