Oisterwijkse wethouder mag van de VVD niet openlijk mediteren


‘Een wethouder die foto’s van zichzelf post – al mediterend en met zonnebril en koptelefoon op – draagt naar onze mening niet gepast bij aan het oplossen van ernstige problemen die veel inwoners ondervinden als gevolg van de Corona-crisis,’  aldus de woordvoerder van de raadsleden van VVD Oisterwijk, die daarbij de Rooie Roeptoeter roemt om zijn bijdrage.

Rustmoment

Wethouder Stefanie Vatta neemt een moment van meditatie om stress te voorkomen (Bron: Instagram Stefanie Vatta).

Wethouder Stefanie Vatta plaatste een foto van haarzelf, bij een moment van rust: ‘Het valt niet altijd mee om te ontspannen. Maar des te belangrijk dus om momenten te pakken om je hoofd even helemaal leeg te maken. Tenminste daar oefen ik mee. Het wordt iedere keer een beetje makkelijker, en ook om gedurende de dag niet al te gestrest te raken.’ Ze riep daarbij ook anderen op om dat iedere dag even te doen. ‘Doe mee! Elke dag live meditatie om 8.30 u met miljoenen tegelijk.’ Speciaal voor medewerkers in de zorg, stuurde ze een uitnodiging voor een meditatieworkshop naar diverse zorgorganisaties; ook te lezen in de lokale media.

Ongepast

Mag een wethouder niet mediteren om in drukke tijden tot rust te komen, daartoe anderen vrijblijvend oproepen om stress te voorkomen, en daarvan een foto te plaatsen? Volgens de VVD is dat laatste in ieder geval ongepast: ‘Een wethouder die foto’s van zichzelf post – al mediterend en met zonnebril en koptelefoon op – draagt naar onze mening niet gepast bij aan het oplossen van ernstige problemen die veel inwoners ondervinden als gevolg van de Corona-crisis.’

Wat al of niet gepast is, hebben de politici in Oisterwijk met elkaar vastgelegd in een gedragscode. Daarin staat: ‘Van groot belang is een respectvolle omgang met burgers en organisaties, tussen politieke ambtsdragers onderling en tussen politieke ambtsdragers en medewerkers, met behoud van eigen politieke inhoud en stijl.’ Daarbij werken we in Oisterwijk sinds 2018 volgens het ‘nieuwe werken’.  Onderdeel van dat ‘nieuwe werken’, is het uitgangspunt: ‘we debatteren over inhoud en niet op de persoon’. Iets waar ook de VVD voorstander van is.

Gaat het echt alleen om die foto?

Rooie Roeptoeter

Er was eens … een tijd dat de redactie van de kritische actiekrant De Rooie Roeptoeter (RRT) door menig raadslid niet serieus werd genomen. Volgens enkele politici in Oisterwijk omdat de schrijvers zich verschuilen achter anonimiteit (ze werken in collectief), soms ook omdat de uitlatingen van dit blad als verlengstuk van partij PrO werden gezien; de ooit medeoprichter van die partij is de kartrekker en politiek auteur bij deze rood kleurende uitgave.

Vandaag de dag blijkt dat in ieder geval de VVD raadsleden in Oisterwijk daar anders over denken. ‘VVD Oisterwijk is blij met de bijdrage van De Rooie Roeptoeter…’ De VVD, toch een  serieuze partij, die in dit geval het RRT schrijven over de meditatie van wethouder Vatta openlijk waardeert: Vrij uniek in politiek Oisterwijk. Ze onderschrijven daarmee in dit geval de  stevige kritiek  op de wethouder voor haar recente werkbezoek aan en voorkeur voor de internationale vredesbeweging The Art of Living en het handelen van hun goeroe.

The Art of Living, volgens het onderzoek door en de inhoudelijke onderbouwing van de RRT een organisatie van goeroe Ravi Shankar:  ‘… een goeroe uit India die vast heel goede dingen doet, maar die zich ook voor het karretje laat spannen van de nationalistische beweging van de Indiase premier Modi, die door de goeroe ‘a strong leader’ genoemd wordt. Modi, de man die volgens Amnesty International de moslims discrimineert en demonstraties tegen zijn beleid met harde hand laat neerslaan.’

Ontslag

Wethouder Peter Smit werd vorige maand naar huis gestuurd vanwege zijn FvD ambities in het provinciebestuur. De meerderheid van de raad vond met name de standpunten van Forum voor Democratie niet passen bij het Oisterwijkse gedachtegoed. VVD Oisterwijk had daar geen moeite mee: ‘Als liberalen gunnen wij iedereen z’n eigen vrije ambities en die hoeven niet op gespannen voet te staan met zijn huidige functioneren als wethouder.’

Die vrijheid gunt VVD Oisterwijk niet aan wethouder Vatta, zover het haar ‘meditatie foto’ betreft. De partij onderschrijft daarbij de kritiek van de RRT, en verbaast zich dat de andere partijen geen afstand hebben genomen van de verspilling van gemeenschapsgeld, de recente reis van de wethouder naar India.

Zover bekend hebben de andere partijen in dit geval ook geen afstand genomen van de ‘meditatieve voorkeuren’ van deze wethouder…Lees verder op:
https://www.oisterwijknieuws.nl/2020/05/oisterwijkse-wethouder-mag-van-de-vvd-niet-openlijk-mediteren/

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen