Nepal outsourcingconcurrent voor India


Momenteel vindt veel outsourcing op met name ICT-gebied plaats naar India. Outsourcing is het uitbesteden van werk naar het buitenland, omdat het daar goedkoper kan. Nepal dient zich echter aan als concurrent.

Het voordeel van outsourcing naar India is dat het land goedkope en toch goed opgeleide arbeidskrachten heeft, die Engesl spreken. Daarnaast is de Indiase bevolking relatief jong. Internationale bedrijven zoals ABN Amro besteden hun ICT-werk al jaren uit naar India. De export van Indiase ICT-producten neemt nog steeds explosief toe. Die stijging bedroeg vorig jaar 25 procent tot meer dan 100 miljard dollar. Europese middelgrote en kleine ondernemingen hebben echter nog koudwatervrees om over te stappen op outsourcing naar het buitenland. Als ze het al doen, doen ze het naar Oost-Europa en dat gebeurt dan nog heel beperkt.

Personeelsverloop
Europese bedrijven die tot outsourcing in India overgaan, zijn ontevreden over het grote personeelsverloop bij hun partnerbedrijf in India. Het bedrijf Javra Software koos voor Nepal. Volgens een woordvoerder omdat de Indiase arbeidsmarkt krap is en omdat in Nepal werknemers staan te springen om te werken in de IT-sector. Daarnaast denkt Javra Software in Nepal de beste mensen te kunnen aannemen, omdat de Nepalese it-markt relatief nog onbekend is.

Gabor Mooij

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen