LIVE | India passeert grens van 200.000 coronadoden | Binnenland


 • Avondklok geldt sinds woensdagochtend niet meer
 • Niet-essentiële winkels weer open zonder afspraak
 • Schrijvers heropenen de boekwinkels symbolisch
 • Terrassen weer open na bijna half jaar sluiting
 • Ministers beslissen waarschijnlijk over publiek bij songfestival

7.10 – India passeert grens van 200.000 coronadoden

India heeft woensdag een recordstijging van het aantal coronadoden gemeld, waarmee het aantal dodelijke slachtoffers in het land boven de 200.000 stijgt. Ook het aantal nieuwe besmettingen steeg naar recordhoogte, de afgelopen 24 uur raakten 360.960 inwoners geïnfecteerd.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft het afgelopen etmaal 3293 doden geregistreerd, waarmee het totaal sinds het begin van de virusuitbraak op 201.187 uitkomt. Het aantal besmettingen in het land bedraagt inmiddels bijna 18 miljoen.

4.21 – Aantal geregistreerde coronabesmettingen op Curaçao daalt flink

Op Curaçao is er sprake van een forse daling van het aantal geregistreerde coronapatiënten. De overheid maakte dinsdagavond (lokale tijd) bekend dat er nog 700 geregistreerde besmettingen op het eiland zijn. Een week geleden waren dat er 2268, een week daarvoor nog 4167. Ook het aantal coronapatiënten dat is opgenomen in het ziekenhuis daalt. Dinsdag lagen er 60 coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan 29 op de ic. Twee weken daarvoor lagen er nog 109 coronapatiënten in het ziekenhuis.

Eind maart nam het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis plots enorm toe. Dat had vooral te maken met de verspreiding van de Britse coronavariant en leidde onder meer tot de komst van medisch personeel uit Nederland. Dat was hard nodig, want op het hoogtepunt lagen op 6 april 131 mensen in het ziekenhuis die waren besmet met corona, waarvan 41 op de intensive care. In het CMC-ziekenhuis op Curaçao zijn in totaal zo’n driehonderd bedden.

Tekst gaat door onder de foto.

Tegelijkertijd is het aantal sterfgevallen flink gestegen. Op 27 maart waren er in totaal 30 mensen overleden, een maand later is dat aantal gestegen naar 107.

Wel neemt het aantal mensen dat gevaccineerd is op het eiland flink toe. Tot nu toe hebben 70.000 mensen een prik gehad, waarvan bijna 20.000 ook al een tweede vaccin hebben gehad. De Curaçaose overheid roept de mensen sinds enkele weken op om zich te laten vaccineren, om op die manier het coronavirus te bestrijden. Het streven is 106.000 mensen twee keer te vaccineren, dat is 85 procent van de volwassen bevolking.Lees verder op:
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1233783566/live-india-passeert-grens-van-200-000-coronadoden

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen