LIVE | Britten krijgen twee keer per week gratis sneltest | Binnenland


6.35 – Twee keer per week gratis sneltest

Britten kunnen vanaf 9 april twee keer per week een gratis coronasneltest doen. Dat kondigde de Britse regering maandag aan. Inwoners krijgen de tests thuisbezorgd, of ze kunnen ze via hun werk of bij lokale teststraten aanschaffen. Ook worden tests op scholen afgenomen.

Tot op heden konden mensen in Groot-Brittannië alleen een gratis sneltest krijgen als ze tot een risicogroep behoren of hun huis moeten verlaten om naar hun werk te gaan.

Met het uitgebreide testprogramma hoopt de regering snel uitbraken op te sporen en bijvoorbeeld besmettingen te vinden bij personen die geen symptomen hebben. Volgens de overheid zijn via sneltests ruim 120.000 besmettingen gedetecteerd die anders niet waren gevonden.

De sneltests moeten in combinatie met het vaccinatieprogramma versoepelingen van maatregelen mogelijk maken.

Premier Boris Johnson zal maandag de Britse routekaart voor de coronamaatregelen aanpassen en plannen bekendmaken voor de heropening van de economie in het land.

Verwacht wordt dat Johnson gaat aankondigen dat niet-essentiële winkels en kappers op 12 april weer open mogen. Ook zal hij waarschijnlijk meer duidelijkheid geven over de proef met ’coronapaspoorten’ die op 16 april begint. Dit houdt in dat mensen met een vaccinatiebewijs of een recente negatieve uitslag bijvoorbeeld sportwedstrijden of andere evenementen kunnen bijwonen.

6.32 – Recordaantal besmettingen op één dag in India

NEW DELHI (ANP/RTR) – India meldt maandag 103.558 nieuwe besmettingen, de grootste dagelijkse stijging in het land tot nu toe. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van het Indiase ministerie van Gezondheid. Het totale aantal bevestigde besmettingen in India staat nu op 12,6 miljoen.

Het land telt wereldwijd het op twee na grootste totale aantal bevestigde besmettingen. Bovenaan staat de Verenigde staten met ruim 30,7 miljoen gevallen en Brazilië staat op de tweede plaats met ongeveer 13 miljoen besmettingen.

6.30 – ’Vaccinatiemarathon’ in Duits militair vaccinatiecentrum

Het eerste Duitse vaccinatiecentrum dat wordt gerund door de Bundeswehr werkt sinds zondag 24 uur per dag. Met 110 militairen kan het centrum in de plaats Lebach dagelijks tot duizend prikken zetten, meldt het Duitse ministerie van Defensie. Tot mei zijn er ongeveer 14.000 nachtelijke vaccinatieafspraken gemaakt in het centrum.

Het centrum is opgezet in militaire barakken in de deelstaat Saarland, vlakbij de grens met Frankrijk. De Duitse krijgsmacht zette eerder al ongeveer vijfhonderd militairen in Saarland in. Zij doen onder meer bron- en contactonderzoek en nemen coronatests af in verpleeghuizen.

De premier van Saarland, Tobias Hans, had enkele dagen geleden al een „vaccinatiemarathon” afgekondigd omdat zijn staat 81.900 extra doses van het Pfizer/BioNTech-vaccin had ontvangen. In de staat zijn meerdere vaccinatiecentra daarom ook geopend tijdens Pasen.Lees verder op:
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1638847319/live-britten-krijgen-twee-keer-per-week-gratis-sneltest

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen