Gerucht: India wil Chinese fabrikanten verbieden goedkope telefoons te verkopen – Tablets en telefoons – Nieuws


Misschien is Nokia een goed en veilig alternatief?

Uit een artikel over Nokia het onderstaande:

“In de hoofdtekst van dit artikel stellen we dat Nokia zich positioneert als een Europese speler. Je zou kunnen zeggen dat de oude Nokia weer tot leven wordt gewekt. Aangezien het niet alleen HMD Global was die de naam Nokia nieuw leven inblies, maar ook FIH Mobile/Foxconn, is het de vraag hoe Europees HMD Global, en dus Nokia, werkelijk is. Die vraag stelden we ook aan De Clerck.

De band met Foxconn is eigenlijk min of meer verbroken, zegt hij. HMD Global is vanaf het begin Fins en er werken veel voormalige Nokia-medewerkers, waar De Clerck zelf natuurlijk ook een is. Bovendien heeft de ‘grote’ Nokia er een belang bij dat verder gaat dan een louter financiële investering.

Alle servers die door HMD Global worden gebruikt, bevinden zich ook in Finland. Daar zijn overigens geen eindgebruikersgegevens van, vult De Clerck aan

: “Deze worden gebruikt voor eenmalige activering van de apparaten, bijvoorbeeld om de garantieperiode te laten ingaan.” De belangrijkste link met Foxconn zijn de fabrieken die in 2016 van Microsoft zijn gekocht.

Het is ook zeker niet zo dat Foxconn alle toestellen voor HMD Global maakt. “We hebben geen eigen fabrieken, maar laten onze apparaten produceren door de best biedende ODM”, geeft hij aan. Die vrijheid willen ze behouden, want dat zorgt ervoor dat ze competitiever zijn.

Om het Finse karakter verder te onderstrepen noemt De Clerck ook de overname van het Finse beveiligingsbedrijf Valona Labs. Dit brengt nog meer ontwikkeling naar Finland. De overname is onderdeel van de oprichting van een Center of Excellence, gericht op het ontwikkelen van software bovenop de hardware die het bedrijf levert. HMD Connect (zie hoofdtekst) is een voorbeeld van het type software waarnaar HMD Global verwijst. Dus al met al is het veilig om te zeggen dat HMD Global een zeer Europees bedrijf is en alleen maar meer zal worden.”

========

https://www.techzine.eu/b…rything-enterprises-need/

Overigens laat Nokia tegenwoordig de telefoons in India maken.

https://www.livemint.com/…india-11611624606985.htmlLees verder op:
https://tweakers.net/nieuws/199712/gerucht-india-wil-chinese-fabrikanten-verbieden-goedkope-telefoons-te-verkopen.html

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen