Expats koken in restaurant voor Eindhovenaren: ‘Deze tikka masala is moeders recept’Café Restaurant Eindhoven ziet steeds meer mensen uit alle windstreken naar de stad komen. Om deze expats en de oorspronkelijke Eindhovenaren dichter bij elkaar te brengen, wordt nu elke maand een internationale gastchef uitgenodigd, om gerechten klaar te maken. De eerste expat-kok is Kashfi Fatima uit India.

Háár versie van de chicken masala werd gisteravond geserveerd in Café Restaurant Eindhoven in het hart van de stad. De tafel was gevuld met mensen die met spanning afwachtten hoe Kashfi’s gerecht zou smaken. Met niets dan lof werd het eten ontvangen door de gasten.

Ik heb zelf de specifieke kruiden uitgezocht om de authentieke chicken tikka masala uit India meer eigen te maken. Het is natuurlijk wel op basis van mijn moeders recepten.

Kashfi Fatima

De ‘community tafel’ is elke week gedekt voor iedereen die wil aanschuiven. Expats en andere Eindhovenaren komen zo samen tijdens het diner. Want wat verbindt nou meer dan eten?

Ruud van den Muijzenberg

Komende maanden gaat het restaurant in hartje Eindhoven meerdere internationale gastchefs uitnodigen. Elke woensdag is er de mogelijkheid voor iedereen die wil, om aan de ‘community tafel’ te schuiven met steeds een nieuw gerecht en nieuwe chef.

advertentie


Banner One XilliumLees verder op:
https://studio040.nl/nieuws/artikel/international-chef-avond-wil-expats-met-eindhovenaren-verbinden-door-bijzondere-gerechten

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen