Air India laat dikke piloten en stewardessen afvallen


De Indiase luchtvaartmaatschappij Air India wil haar stewardessen en piloten wier lichamen vanwege het overdadig consumeren van zoetigheid en gefrituurde snacks, ook al betreft het vegetarische gerechten, in zwaarlijvigheid uitgedrukt zijn, desnoods in het vliegtuig laten joggen om hen een wespentaille te doen bezorgen. Deze fysieke uitstulping zou niet coherent staan aan het imago dat het vliegend personeel van Air India doorgaans dient te hebben. Van de piloten heeft de maatschappij het idee dat die door hun overgewicht straks niet eens getransporteerd zullen kunnen worden door de schietstoel, als het een keer zover mocht zijn. Het dubbel gevulde personeel heeft vier maanden de tijd om van hun vleselijke balast af te komen omdat hun inzetbaarheid anders beperkt zal worden tot korte vluchten. Hierdoor kan het toestel met beperkte metaalmoeheid haar bestemming bereiken. Deze ontwikkeling heeft ertoe bijgedragen dat in advertenties met nadruk gevraagd wordt naar slanke- en fitte kandidaten.

Het wordt voor het personeel een hele klus hiervan af te zijn omdat behandeling van zwaarlijvigheid op twee pijlers berust, n.l. van een energie-beperkt dieet en verhoogde lichaamsbeweging. Het dieet zal voor velen realiseerbaar zijn maar de lichaamsbeweging zal niet makkelijk en soepel verlopen. Zwoegen langs de koeien op het weiland zal per saldo ook niet veel vlees van het lijf doen afslaan.

De maatschappij voert aan dat zwaarlijvigheid vele gezondheidsproblemen met zich mee zal brengen waar dan het werk onder zal lijden. Verder kan dat het bedrijf veel kapitaal kosten. Chirurgie zou een oplossing kunnen bieden om middels reductie van de maagcapaciteit of door inname van de lengte van de darm een oplossing mogelijk te maken. Dit kan bijvoorbeeld door het afnieten van een deel van de maag, door het in de maag brengen van een opblaasbare ballon, door het verwijderen van een deel van de lengte van de darm, of door het aan elkaar vastmaken van de boven- en de onderkaak waardoor alleen vloeibaar voedsel kan worden gebruikt. De resultaten van de verschillende methoden variëren sterk. Zo blijkt dat het inbrengen van een maagballon niet beter werkt dan alleen een dieet. Het verwijderen of omleiden van een deel van de lengte van de darm levert het meeste gewichtsverlies op. Echter, deze zware operatie leidt ook tot veel schadelijke nevenwerkingen.

Air India zit letterlijk met de handen in het haar dit probleem het hoofd te bieden. Wellicht dat een afgedankt toestel waarin dit vorstelijk gezelschap in zou vliegen, kon crashen voor een efficiënte en kostendekkende oplossing.

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen