Het Succes verhaal van ”IndianFeelings”


21 maart 2002 bestaat IndianFeelings precies 1 jaar. In mijn wildste dromen had ik nooit verwacht dat IndianFeelings het zo ver zou schoppen. Wat als een grap begon is nu een serieuze dagelijkse bezigheid geworden. Sinds 1 maart vorig jaar hebben we dan ook veel successen en natuurlijk ook enkele tegenslagen geboekt. Sinds IndianFeelings online kwam werd al snel duidelijk dat er iets ontbrak voor Hindoestanen op het Internet. Er was geen centraal plek waar informatie te vinden was. Er waren wel diverse websites te vinden met informatie over het geloof. Maar een “Portal Site” ofwel een Startpagina op het Internet ontbrak. Met dit in mijn achterhoofd kwam ik in contact met Amiet Mahadew en Shrawan Fakiera. Ik kende hen al een tijdje via vrienden en familie. Al snel bleek uit onze gesprekken dat we dezelfde passie deelde en dat was “Het Internet”. Wij werden goede vrienden. Op een dag spraken we in de Amsterdamse Poort (onze vaste ontmoetingsplaats) af. Het was een warme zomernamiddag, we discussiëren over wat wij konden betekenen voor de Hindoestaanse gemeenschap, aangezien wij vrijwel nooit naar Hindoestaanse activiteiten gingen. Het idee werd geboren om een Online Magazine voor Hindoestanen te beginnen. Het enthousiasme was groot onder ons. Vrijwel direct begonnen we met het opstellen van onze doelstellingen. Ik nam het voor touw, door direct te beginnen met het investeren in de nodige faciliteiten en internetdomeinen. Er moest nu alleen nog een naam worden verzonnen. Dat werd IndianFeelings. Indian voor onze roots en Feelings voor onze gevoelens die we wilden uiten. 

Na een paar maanden werd snel duidelijk dat het opzetten van een Internetonderneming toch niet zo simpel was. Want we moesten de juiste mensen vinden die bepaalde taken voor IndianFeelings konden vervullen. Ik zelf nam de gehele technische afdeling op me dat in feite de hele website was. Shrawan nam de afdeling Redactie op zich en Amiet nam de interne en externe contacten. Door middel van de functiescheiding ging ieder zijn eigen taken vervullen. We kregen een voltallige redactie met diverse schrijvers voor de verschillende rubrieken. 

Toen IndianFeelings al een tijdje online was, ontvingen we aanmeldingen van onze bezoekers die ons wilde helpen met schrijven. Hen hebben wij met open armen ontvangen,omdat ze hun waarde toevoegde aan IndianFeelings. Tevens kregen we een Financiële Adviseur: Anil Mahadew die alle geldstromen regelde, want het runnen van de website kost enorm veel geld. Hij hielp met het opzetten van een degelijk beleid. Het organiseren en beheren van onze Internetonderneming iets waar wij totaal geen ervaring mee hadden. Kort daarna kwam alweer een nieuwe lid erbij: Albert Ramdhiansing. Hij was zeer actief op de site te vinden dus we boden hem een lidmaatschap aan. Hiermee was de eerste stap gezet naar een “Management Team.”

Het eerste ontwerp van de website was van maart tot eind augustus niet flexibel en zeer arbeidsintensief. Nadeel hiervan was dat we nog geen community site konden beginnen waar bezoekers hun mening kwijt konden afgezien van het Forum. In de zomer van 2001 heb ik dan ook een veranderingsplan gepresenteerd. Na een grote schoonmaak beurt en het ontwerpen van de nieuwe lay-out kwam de nieuwe flexibele community site online. Sindsdien is het aantal bezoekers extreem snel gestegen. De enorme groei bezoekers konden de servers helaas niet aan waardoor we regelmatig offline raakten.

Door middel van sponsoren konden we deals regelen met onze nieuwe provider die ervoor zorgde dat de IndianFeelings website betrouwbaarder werd en dat de alle technische processen eromheen in de gaten gehouden worden.

In het afgelopen jaar hebben wij mede dankzij onze leden en ex-leden diverse contacten met het bedrijfsleven, stichtingen, verenigingen en scholen kunnen leggen. Hierdoor kan IndianFeelings extra service verlenen door eigen informatie aan de bezoekers aan te bieden waardoor het concept en doelstelling uniek blijven.

We zullen ook de komende jaren uiteraard ons best blijven doen om de site gevarieerd te houden. Ik wou daarom de volgende leden en ex-leden bedanken voor hun inbreng en toewijding aan Indianfeelings. Zonder jullie was IndianFeelings niet geworden zoals het nu is.

Namens Jimmy, Shrawan en Amiet willen wij de volgende mensen bedanken:
Anil Mahadew, Anoeshka Ishwardat, Soerin Ramkisoen, Jessy Chatterpal, Micheal Biharie, Albert Ramdhiansing, Roshnie Ghoerbien, Sushmita, Anwar Maharban, Avinash Ishwardat, Sharon, Shyam, Vishal Hira, Sudesh Jaggoe, Felisha Kariman, Aartie Ramcharan, Indra Kandhai en Perdiep Ramesar. MR Big, Anwar, Arti, Kavita

En ook al onze bezoekers en sponsoren, bedankt voor jullie aandacht voor IndianFeelings.

Jimmy Ramkisoen

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen