Recept: Halwa


Rooster de bloem lichtbruin in een pan met een antiaanbaklaag of in de oven. Kook de melk met suiker ongeveer 5 min. Doe de gewassen rozijnen in de melk en laat dit nog 5 minuten koken. Doe de essence en amandelen bij de melk.

Laat de boter smelten (niet bruin laten worden) in een pan met een anti aanbaklaag. Zeef de bloem beetje bij beetje in de gesmolten boter, blijf ongeveer 5 minuten roeren. De bloem moet goed door de boter opgenomen zijn. Doe de melk beetje bij beetje bij de boter en bloem en blijf roeren totdat er een vaste massa ontstaat. Als de meelmassa helemaal van de bodem lost laat dan is de Halwa klaar.

Ingrediënten
 250 gram meel
 125 gram boter
 500 ml melk
 250 gram suiker
 50 gram amandelen
 50 gram rozijnen (gewassen)
 Amandel essence (1/2 theelepel) of
 Cola essence (paar druppels)

 

Faiza Kariman

Reacties
  1. Reply
    Aryan200
    december 18, 2007 om 2:40 am

    Sambal bij Lekkel Lekkel.

    Schrijf een reactie


    Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

    Register New Account
    Wachtwoord opnieuw instellen