Indian Feelings blijft vernieuwend


Indian Feelings startte in 2001 als eerste online lifestyle magazine voor Hindoestanen. De site heeft tot doel om Hindoestanen en andere geà¯nteresseerden te amuseren en te informeren, en om de discussie te bevorderen binnen de Hindoestaanse gemeenschap en tussen de verschillende groepen in de multiculturele samenleving. Sinds 1 januari 2006 wordt het online magazine als een e-zine uitgegeven. Het bevat verschillende rubrieken, waarin elke week nieuwe artikelen worden geplaatst. Daarnaast wordt vijfmaal per week actueel nieuws op de site geplaatst. Verder worden via de site een aantal aanvullende diensten geleverd, zoals een forum, een twee maal per maand verschijnende nieuwsbrief (met op dit moment ruim 9.000 abonnees), een fotoalbum van evenementen, de mogelijkheid om ringtones te downloaden, een datingservice en IF Hulp, een dienst waarbij (ex-)journalisten vragen beantwoorden van bezoekers. Het is Indian Feelings nog niet gelukt om financieel gezond te worden en daarom doet de uitgever een beroep op de subsidieregeling om de continuà¯teit van de site te kunnen waarborgen. De website zal vernieuwd worden en het nieuws zal een centralere positie krijgen op de site (‘van amuseren naar informeren’). Het doel van dit project is om 20.000 abonnees op de nieuwsbrief te krijgen en maandelijks 43.000 unieke bezoekers te trekken. De totale subsidiabele projectkosten worden geraamd op .€ 217.978,- voor een periode van drie jaar. Hiervan werd .€ 87.191,- aan het Bedrijfsfonds gevraagd. Het fonds heeft besloten dit bedrag toe te wijzen in de vorm van een uitkering.

Het besluit de aanvraag toe te wijzen is gebaseerd op de volgende overwegingen. Artikel 4 van de Tijdelijke subsidieregeling minderhedenbladen en journalistieke internet-informatieproducten geeft het Bedrijfsfonds de mogelijkheid steun te verlenen aan projecten gericht op de totstandkoming en verspreiding van journalistieke en vernieuwende informatieproducten via het internet.In de aanvraag wordt aangegeven dat er onder meer een koppeling wordt aangebracht tussen het forum en de nieuwsberichten en dat de site zich verder onderscheidt van andere sites door de door eigen redactie geschreven artikelen. De site gaat zich derhalve vooral qua inhoud en strekking onderscheiden van andere sites, zodat de verscheidenheid van informatie en opinievorming wordt vergroot. Indian Feelings levert daarmee een vernieuwende bijdrage aan de journalistieke informatievoorziening via het internet.

Aan de subsidieverlening is de gebruikelijke verplichting gekoppeld dat het project moet worden uitgevoerd zoals het is aangevraagd. Dit wordt tussentijds en na afloop van het project getoetst aan de hand van inhoudelijke en financiële rapportages over de voortgang van het project. Verder zal de uitbetaling van de subsidie in tranches geschieden, die worden verstrekt als de tussenrapportages zijn goedgekeurd en aan alle overige voorwaarden van de subsidieverlening is voldaan.

Reacties
 1. Reply
  Shietal
  februari 16, 2007 om 9:37 pm
  hmm

  leuk, maar bedragen waren niet nodig te vermelden.

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen