Achter de schermen bij: Miss India Holland 2006


“The Magic of India.”, zo luidde het thema van de Miss India Holland 2006 verkiezing. Ik was als begeleidster van één van de veertien finalisten ook bij dit festijn aanwezig. Of het er achter de schermen ook zo “geweldig.” aan toe ging, dat kunnen jullie in dit artikel lezen.

Dezelfde zaterdagmorgen moesten de missen en hun begeleidsters om half tien ’s ochtends in het NH Leeuwenhorst hotel in Noordwijkerhout aanwezig zijn. Het was namelijk de bedoeling dat de generale repetitie và³à³r twaalf uur zou beginnen. Natuurlijk was niet iedereen op tijd aanwezig en de organisatie ging teveel dralen, waardoor de repetities pas na twaalven konden beginnen. Hier bleken ook een paar steken te zijn gevallen.

De begeleidsters mochten de kleedkamer niet verlaten. De organisatie gaf als reden dat er voorgaande jaren “incidenten.” hadden plaatsgevonden en dat de begeleidsters daarom de generale repetitie en de show niet mochten bijwonen. Dit tot groot ongenoegen van de missen en hun begeleiders.

Eén van de organisatoren stelde ons op een gegeven moment gerust met de belofte dat we de generale repetitie een kwartier mochten bijwonen. Maar of dit ook gebeurde…..

De problemen leken uit de wereld te zijn geholpen. Was dat maar waar! Op het laatste moment kregen de missen te horen dat ze tijdens de repetities het podium niet met de nodige naaldhakken mochten betreden. Dit zou namelijk lijden tot ‘lelijke’ krassen op het gladde podium. Inderdaad, een glad podium! De missen waren na het betreden van dit podium helemaal in paniek. ‘Hoe moet dat straks met onze naaldhakken?’, dachten ze.

ImageDe uren vlogen voor de missen voorbij. Voor de begeleidsters leek het alsof de dag nog moest beginnen. ‘Had ik maar een goed boek meegenomen’ dacht ik bij mezelf. Veel missen begonnen al wat trek te krijgen. Gelukkig was de catering van die avond ’s middags al aanwezig: Nasi en/of bami. Het eten zag er goed uit, maar zelfs in het eten zat een addertje onder het gras. Het eten was zo pittig dat het niet te kauwen was. Dit was blijkbaar ook de bedoeling want de gasten moesten daarom veel consumptiebonnen kopen met in het vooruitzicht, ongetwijfeld een goed gevulde kassa…

Het is onderhand wel een feit dat als een show ‘mede’ door Hindoestaanse organisaties wordt georganiseerd, dit altijd uitloopt. Maar gelukkig kon de Grande Finale na twee uur te zijn uitgelopen, dan toch beginnen.

De rondes vlogen voorbij en de missen maakten zich snel op voor de nog te komen rondes. De spanning in de kleedkamer was duidelijk te voelen. Ook voor de schermen zat de spanning er flink in. Vele van ons dachten dat publiekslieveling Kamaldeep de nieuwe Miss India Holland van 2006 zou worden. Maar de winnares werd…Celina Kalfane. Zij heeft de jury kunnen overtuigen met haar salsa-act. ‘Doorgestoken kaart’, dachten de meeste mensen. Of dat waar is, daar komen we nooit achter.

Dat kwartiertje meekijken bij de generale repetitie heeft trouwens nooit plaats gevonden. Ik hoop dat ik met dit artikel de organisatie van Miss India Holland ervan bewust heb gemaakt dat ze, zichzelf maar zeker het evenement beter moeten organiseren. Zeker na alle negatieve publiciteit.

Ingezonden door: Anoniem

Reacties
 1. Reply
  Gast
  februari 14, 2007 om 10:24 am

  wat onaardig tegenover Mevrouw Kalfane die net als alle andere missen haar best heeft gedaan…

 2. Reply
  Gast
  februari 14, 2007 om 11:03 am
  Rona

  :roll all deze frustratie alleen omdat je als begeleider niet bij de repetities mocht zijn, tje…

 3. Reply
  Gast
  februari 14, 2007 om 1:25 pm
  ik was ook achter de schermen

  Ik was er ook en vond dat het allemaal best mee viel. Ik merkte juist op dat de organisatie juist goed de rust erin wist te houden. Als je weet hoeveel er tegelijkertijd gedaan moet worden. En ook sommige begeleidsters gewoon uren te laat komen.
  We worden van te voren duidelijk gemaakt wat er van ons wordt verwacht, dus bij zo’n evenement moet je ook kunnen begrijpen dat het dingen wel een beetje kunnen uitlopen.
  Ik had ook wel graag wat meer gezien van de repetities maar dit was ook helemaal niet afgesproken. En ook het eten was goed, van begin tot eind.
  De show was volgens mij gewoon precies op tijd begonnen, iets waar juist vele andere evenementen veel van kunnen leren!
  In het begin was het wel een beetje rustig, gelukkig maar. De hele dag gaan rennen en stressen dat zou helemaal erg zijn geweest!
  Ik denk niet dat de organisatie er iets aan zal hebben als je dit soort artikelen als anoniem publiceert. De organisatie is ook niet anoniem en kun je hierop aanspreken. Of ben je zo iemand die het denkt beter te weten? Wiens begeleider was jij dan? En waarom kom je niet eerder hiermee, als je het zo goed weet?
  Oh ja, lees je artikel goed, dan merk je dat je jezelf behoorlijk tegenspreekt. Je kandidaat is zeker niet ver gekomen?

 4. Reply
  Gast
  februari 14, 2007 om 4:26 pm

  :upset Hindoestanen zijn altijd te laat met wat zij ook doen.Ik vind dat erg vervelend. :sigh

 5. Reply
  Gast
  februari 14, 2007 om 4:43 pm

  Miss India Holland zijn stelletje oplichters!

 6. Reply
  Gast
  februari 14, 2007 om 5:01 pm
  OPBOUWENDE KRITIEK, ooit van gehoord?

  Of ben je zo iemand die het denkt beter te weten? Wiens begeleider was jij dan?

  In plaats van dat de organistatie alle kritieken meeneemt, verspillen ze hun tijd met hun \’ding\’ te verdedigen. Zo gaat het natuurlijk nooit goed

 7. Reply
  Gast
  februari 14, 2007 om 6:44 pm

  goed artikel..
  helemaal waar ook

 8. Reply
  Gast
  februari 14, 2007 om 6:45 pm

  de show was absoluut niet optijd begonnen

 9. Reply
  Gast
  februari 15, 2007 om 12:04 am

  Die organisatie deugt van geen kanten. Welke miss verkiezing is wel eerlijk en goed verlopen??? Dat geld steken ze allemaal in hun eigen zak..

 10. Reply
  Gast
  februari 15, 2007 om 4:28 pm
  boycot

  Boycotten de hele show!

 11. Reply
  Gast
  februari 16, 2007 om 1:50 pm
  Rohini

  Ik vind het geen goed artikel sorry. Je enige klaagpunt gaat over de tijden die zijn uitgelopen verder is het alleen gebaseerd op speculaties. Laf dat je je naam er niet bij zet. MIss India Holland heeft vast fouten maar kom met bewijzen.

 12. Reply
  Gast
  februari 17, 2007 om 6:15 am

  nice article

 13. Reply
  Gast
  februari 17, 2007 om 5:55 pm
  Leer van je fouten!

  :cry Hindoestanen kunnen niet tegen kritiek beginnen al te bleren als je wat negatief te zeggen hebt. Doe daar wat aan,leer van je fouten. En vraag niet naar bewijzen, of spreek het niet tegen. Diegene die daar was, weet waarover hij/zij het heeft.

 14. Reply
  Gast
  februari 19, 2007 om 9:16 pm
  Zo

  Goed artikel, zo slecht voor MIH :eek

 15. Reply
  Gast
  februari 20, 2007 om 1:42 pm

  MIH organisatie: handig als je met de sticker van je eigen toko op je voorhoofd kan lopen. Doelstellingen om jonge hindustaanse dames een platform te bieden is een vrij ideele gedachte. Dit kunnen combineren met reclame voor je eigen toko ziet er best schijnheilig uit..maarjah..

 16. Reply
  Gast
  februari 26, 2007 om 1:51 pm
  zomaar

  zomaar werd Kamaldeep niet de nieuwe MIH 2006. Zij had het verdient om te winnen!!

 17. Reply
  Gast
  februari 27, 2007 om 3:07 pm
  Goed stuk, probeer van je fouten jezelf

  Hindoestanen kunnen niet tegen kritiek beginnen al te bleren als je wat negatief te zeggen hebt. Doe daar wat aan,leer van je fouten. En vraag niet naar bewijzen, of spreek het niet tegen. Diegene die daar was, weet waarover hij/zij het heeft.

 18. Reply
  Gast
  februari 27, 2007 om 3:19 pm
  shahnaaz

  Ik ben neutraal en weet ook dat het echt geen doorgestoken kaart is geweest dat die mis heeft gewonnen. En trouwen laat die mensen toch, ik snap niet dat zo een miss geval zo belangerijk kan zijn, er zijn veel ergere dingen waar we ons druk over zouden moeten maken.

  groet,

  Shahnaaz

 19. Reply
  Gast
  februari 27, 2007 om 8:25 pm

  Jeetje Mensen Mensen.. Dit artikel is berust op de waarheid en niets meer dan de waarheid! Wie dat niet in ziet moet een keertje zelf achter de schermen komen.. Maak zelf mee wat er bedoeld wordt!!
  Miss Schrijfter 2007 😉 heel goed artikel..
  Blij dat nog iemand de waarheid verteld

 20. Reply
  Gast
  februari 28, 2007 om 10:30 am

  :p Mee eens eindelijk iemand die de waarheid schrijft. Ga zo door en heel veel succes. 🙂

 21. Reply
  Gast
  februari 28, 2007 om 7:52 pm
  rehan

  Als het allemaal zo erg is. Waarom doen jullie er dan aan mee?

 22. Reply
  Gast
  april 3, 2007 om 11:49 pm

  Goed gedaan Miss Celina. Ik geloof in de organisatie. Al die reacties over Kamaldeep komt mij de neusgaten uit. Heeft haar netwerk niks anders te doen? Hebben zij niet door dat zij haar door al het gezeik nog meer door het slijk halen. Of kan zij het zonder hulp van hen het niet redden? Kamaldeep, jou netwerk redt jou niet. Je hoeft hen niet te bedanken. Wens de winnares veel succes. Wees een goede Hindoe. Celina is en blijft de winnares. Zo ook de overige missen. Gouden tip; als jij ervan uit gaat dat jij m.b.t jou speech zoveeeeeel talent heb, zoek dan een geschikte programma op. Waarbij je met je grooooote talent uit de voeten kan. In ieder geval niet bij de Miss India Holland Verkiezing. Ik ging niet daarvoor naar deze verkiezing.

 23. Reply
  een gast
  juli 26, 2007 om 9:15 pm
  ..

  Ze heeft gewoon talent geef nou maar toe .. En kamaldeep heeft ook niks tegen celina , maar wat met kamaldeep is gedaan is onrecht . en dat weet iedereen wel ,, maarja ,,

 24. Reply
  sl
  september 22, 2008 om 9:10 am

  saroya
  :-*

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen