Mahanbhoog
Bereiding:
Breng melk met suiker en 2 dl water in een pan met dikke bodem aan de kook op een matig vuur. Als het mengsel al kookt, nog 1 minuut laten opkoken en dan apart zetten. Verhit in een andere pan de boter en bak het griesmeel erin op een matig vuur in ? 10 minuten. Roer regelmatig. Was vervolgens de rozijnen en laat ze uitlekken. Voeg de gezoete melk, rozijnen en amandelen aan het griesmeel toe. Op een matig vuur ongeveer 3 minuten constant roeren totdat de massa indikt. Hoe kouder de massa, hoe steviger het wordt.
Ingrediënten:
– 3 dl melk
– 150 gram suiker
– 4 eetlepels roomboter
– 150 gram griesmeel
– 2 eetlepels rozijnen
– 3 eetlepels amandelschaafsel
Eet smakelijk!!!
Ina
Dit is niet om kritiek te leveren. maar het is Mohanbhook. Mohan omdat het voor krishne staat. Wist ik zelf eerst ook niet. Maar ja als niemand het verteld, kom je er nooit achter, dus aan jullie de keus om het te veranderen. Verder staat er te bereiden met roomboter, als je parsaad maakt gebruik je ghee.
Mvg,
Aruna
Hallo heiligen,
Het is g
Altijd leuk recepten uit te delen.
Maar de naam klopt niet. Het is Mohanbhog. Mohan ki bhoga.
Mohan is Sri Krishna en bhoga is het voedsel dat nog geofferd moet worden aan Mohan (Krishna.
Dit is ook op OHM vorig jaar uitgezonden.
Toevoeging op het laatste:
Mohanbhoga (spreek. bhog) wordt na het offeren prasad genoemd. De naam van Mohanbhoga is Halwa (van meel, griesmeel, wortel)
ik snap het niet of het nou mohanbhog heet of mohanbhook/mohanbhoga het is gewoon lekker!!!!!!!!!
dat gezeur hoe je het nou moet noemen, het gaat altijd door je mond en dan is het gewoon mmmmmmmmmmmmm(ohanbhog) of mmmmmmmmmmm(ohanbhook)
;D
Parsaad maak je niet met roomboter!! maar met ghee.