IndianFeelings, een stukje geschiedenis


De technologie groeit maar door. Toentertijd sprak men het meest over een standalone pc, totdat het concept Internet naar voren kwam. Internetten ging toen nog over een telefoonlijn. Je bezocht allerlei sites, maar toch miste je iets. Een site dat inhoudelijk over je eigen cultuur ging, binnen de maatschappij waar je nu in leeft. Mijn neef Jimmy Ramkisoen (huidige webmaster) en ik, vonden dat er toentertijd nogal weinig Hindoestanen online waren. We wilden graag dat we ook via het Internet konden communiceren met andere mensen die afkomstig waren van onze cultuur.
We waren toen in aanraking gekomen met het chatprogramma mIRC. Tot onze verbazing waren er nogal wat Hindoestanen aanwezig. Alleen vonden we de gemeenschap nog niet groot genoeg en wilden we toch wel wat meer gaan betekenen voor de Hindoestaanse cultuur. Na vele ideeën op tafel gelegd te hebben, kwamen wij tot de conclusie om een website te gaan beginnen. Alleen zaten we nog te brainstormen over de naam. Wij wilden een aparte naam hebben dat toch nog een veelzijdig betekenis had. Jimmy kwam toen met de prachtige naam “IndianFeelings.”

Jimmy heeft toen de naam geregistreerd en heel simpel geconfigureerd. We waren met z’n tweetjes. Toen de site er stond vroeg Jimmy mij om artikelen te schrijven, maar ik wist in hemelsnaam niet hoe ik dat moest aanpakken. En eerlijk gezegd had ik de hoop een beetje opgegeven. Totdat Shrawan Fakiera (huidige Hoofdredacteur) in het spel kwam. Hij had met Jimmy gesproken over de site, wat er mee gedaan zou kunnen worden. Hij had toen een plan van aanpak gemaakt, en deze aan mij voor gelegd. Ik was er helemaal enthousiast over! En we begonnen eraan te werken, ik was nogal druk bezig met het schrijven van artikelen, daarnaast studeerden wij drieën er nog bij.

We hadden een deadline opgesteld, alles moest voor 21 maart 2001 klaar zijn. We hadden ongeveer een maand van tevoren de site al online gegooid omdat, we nogal wat reclame maakten op enkele chatkanalen, en de mensen alvast een voorproefje gaven. Ons discussieforum werd toen al veel bezocht. Van hieruit spraken wij een enkele mensen aan, omdat ze goed een discussie konden aangaan en aan de hand van hun schrijfgedrag analyseerden wij dat zij toch wel enigszins van schrijven hielden. Wij hebben hen toen gevraagd of zij artikelen voor “IndianFeelings” wilden schrijven.

IndianFeelings ontplooide zich toen tot een klein organisatie waarbij, Anil Mahadew (huidige financiële Manager) bij kwam kijken. Hij trad toen op als onze adviseur. Naderhand voelde hij zichzelf steeds meer betrokken bij IndianFeelings en wilde de site op een betere manier promoten, om onder andere de onkosten te kunnen dekken.
Deze kleine organisatie groeide al snel op tot een wat groter organisatie, er kwamen steeds meer leden bij. De professionaliteit van de site nam toe, zodanig dat wij geneigd waren om een organogram op te stellen. Dit was nogal noodzakelijk om ieder z’n taak te kunnen aanwijzen, zodat er geen sprake zou zijn van miscommunicatie, dat voorkomt ook nog eens dubbelzijdig werk.

Niet alleen de organisatie ontplooide, maar ook de lay-out van de site ontplooide. Om het even in kindertaal te benoemen, begonnen wij met pipo kleuren. En qua intern configuratie zat dat ook niet tegen een professionele concept aan. Toen wij een zomerstop hadden, is Jimmy daar druk mee bezig geweest, om de site zoveel mogelijk een professionele lay-out te geven. En dat is hem met succes gelukt. Jimmy had de smaak stevig te pakken. En ons gedachte, namelijk het concept om beter te kunnen communiceren met mensen van onze eigen cultuur heeft Jimmy sterk naar voren gebracht, dit stuk kan je terug vinden op de site (linkerbalk) onder de naam: “Community” en bij de artikelen waar een link bij is om er een reactie op te geven.

Mijn taak binnen IndianFeelings, heeft nogal een opbouw gekregen.
Zoals je al had kunnen lezen was ik iemand die artikelen schreef, om een goede start te maken.
Doordat het journalisten/schrijvers aantal begon te stijgen, en wij ons zelf meer moesten gaan richten op de sponsoren, werd ik een contactpersoon. Een contact tussen de crewleden en de kern van IndianFeelings en naar buiten toe (denk hierbij aan bedrijven).
Nu wij een Management Team hebben opgericht binnen IndianFeelings, hebben mijn taken een draai gekregen. Ik ben nu verantwoordelijk voor uitvoeringen van de activiteiten rond IndianFeelings. Deze worden volgens afspraken uitgevoerd binnen IndianFeelings of met klanten.
Daarna naast organiseer ik de vergaderingen en meetings rondom IndianFeelings en geef advies aan de crewleden of Management Team. Al mijn taken rapporteer ik en lever deze in, bij mijn collega’s binnen het Management Team. En zo is mijn functie benoemd als Operationeel Manager.

En naast mijn functie binnen IndianFeelings, ben ik een verslaafde bezoeker van de site zelf!
www.indianfeelings.com of ook wel eens van www.indianfeelings.nl.

Mijn dank voor de schrijvers van Indianfeelings is zeer groot. Dankzij hun inzet en moeite is IndianFeelings geworden wat het geworden is!

Amiet Mahadew

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen