Scary Movie 2


We herinneren ons nog “Scary Movie”, een parodie op de hoop verschenen (tiener-)horrorfilms. Grappig was deze echter niet en alles draaide in hoofdzaak rond één ding: seks. En hoewel dit in dit tweede deel ook aan bod komt, zijn sommige grappen beter gekozen en zijn de parodieën op bepaalde films veel leuker dan in het eerste deel. We trokken dan natuurlijk ook met gemengde gevoelens naar de voorstelling, maar konden hem deze keer wel net iets beter smaken.
Het verhaal is natuurlijk, zoals gezegd, één grote parodie en ditmaal staat “The Haunting” (van Jan de Bont) in the picture. Het begint echter allemaal zoals “The Exorcist”. Een jong meisje verschijnt plassend in de woonkamer, blijkt bezeten te zijn door één of andere duivel en er moet de exorcist Father McFeely (een schitterende rol van James Woods) worden bijgehaald. In zijn uitdrijving gaat hij zo ver, dat hij bijna alles wil doen wat het monster hem opdraagt. Dit levert enorm hilarische scènes op en kan, hoewel de film ermee opent, als het hoogtepunt van de hele film worden gezien.

Dan bevinden we ons ineens ettelijke jaren verder en wil professor Oldman (Tim Curry) een experiment houden in het huis, waar zich deze afgrijselijke gebeurtenis afspeelde. Hij trekt ernaartoe met een groot deel van de overlevenden uit deel één. Daar krijgen ze te maken met een vuilbekkende papegaai, een megageil onzichtbaar spook en een enorm eigenaardige en onhygiënische butler, eveneens een sterke rol van Chris Elliott. De rest van de film is een overlevingstocht van de protagonisten tussen al dat spookgeweld.

Je merkt het al, op zich stelt het niet veel voor, maar we moeten toegeven dat Damon Wayans, die ook nu weer een deel van zijn familie heeft opgetrommeld om hier een rolletje in te spelen, ditmaal iets meer zijn best heeft gedaan om een goede film te brouwen. De film is vrij kort en daardoor wordt het tempo strak gehouden. De moppen zijn beter en de parodieën geslaagder. Zo krijgen we te maken met een indrukwekkende rolstoelrace, die verdacht veel doet denken aan “Mission: Impossible 2”, of met iemand die, met een halfopen schedel, aan tafel zit te wachten op zijn gebakken hersentjes, dat ons langs de andere kant toch wel enorm doet denken aan een zekere “Hannibal”. Maar naast dit alles aan geslaagde grappen en grollen is de vunzige kant van de hersenkronkels van de Wayans-broertjes ook weer op hol geslagen, want ook hier spelen kots en sperma één van de bijrollen!

De cast daarentegen is, naast de horde tienerspelers uit de vorige editie, in orde. We vonden maar liefst vier vermeldenswaardige sterren, die allen hun uiterste best doen. In de eerste plaats is daar het komische duo Dwight (David Cross) en Oldman (Tim Curry), die er beiden moeiteloos in slagen om de film naar zich toe te trekken. Zo zien we Curry ook weer acteren in zijn stijl vol souplesse en rust, wat meermaals een grijns op ons gelaat kan toveren. Ook lof voor Chris Elliott, de poulain van de Farrelly-broertjes, die hier een rol neerzet van onhygiënische en ongemanierde butler. Maar alle aandacht moet toch uitgaan naar James Woods, die de rol op zich neemt van oversekste en met de vreemdste dingen bezig zijnde priester. De rol was voorbestemd aan Marlon Brando, maar hij moest wegens ziekte de rol aan zich voorbij laten gaan. James Woods werd het alternatief – en wat voor een alternatief!

“Scary Movie 2” is iets leuker dan deel één, met iets betere grappen en een hoop leukere personages, maar al bij al blijft het een makke zondagavondfilm!

Reacties
 1. Reply
  SCARRY TOCH. :P
  december 29, 2008 om 12:55 pm

  heee allemaal ik had een vraagje, in scary movie 2 komt bij het menu een liedje wie weet hoe deze song heet? alvast bedankt! ;D

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen