Pearl Harbor


Het verhaal begint in 1921 in Amerika. Rafe en Danny zijn vrienden van elkaar en hun droom is om later piloot te worden. Twaalf jaar later in 1941, is hun droom uitgekomen: Rafe en Danny zijn jonge piloten geworden. Ondertussen krijgt Rafe een vriendin, Evelyn. Evelyn is een verpleegster. Rafe en Evelyn zijn smoorverliefd op elkaar. Rafe en Danny groeien steeds meer uit elkaar omdat Rafe al zijn aandacht aan zijn vriendin geeft. Omdat Amerika in 1941 nog steeds niet bij de oorlog is betrokken, meldt Rafe zich vrijwillig aan bij de Britse luchtmacht en laat Evelyn met Danny achter in Amerika. Evelyn en Rafe schrijven elkaar elke dag een brief en ze missen elkaar ontzettend. Evelyn heeft geen zin meer om uit te gaan met haar vrienden, ze kan alleen nog maar aan Rafe denken.

Tijdens een aanval wordt Rafe’s vliegtuig geraakt en hij stort neer in zee. Danny en Evelyn rouwen om het verlies van hun vriend. Ze hebben het er enorm moeilijk mee. Evelyn en Danny zoeken steun bij elkaar en groeien langzaam maar zeker steeds dichter naar elkaar toe. Ze worden verliefd op elkaar en gaan met elkaar naar bed. Hun verliefdheid maakt het er niet makkelijker op. Evelyn weet niet of ze wel verder moet gaan met de beste vriend van haar pas overleden vriend. Danny zegt dat ze verder moeten en dat ze er niets aan kunnen doen dat ze verliefd zijn geworden op elkaar. Uiteindelijk geeft Evelyn zich er toch aan toe en ze gaat verder met Danny. Evelyn wordt zwanger en even lijkt het alsof ze hun leven weer hebben opgepakt, maar dan komt Rafe onverwachts terug. Rafe was gered door een Franse reddingsboot, maar hij kon geen contact opnemen. Evelyn is stomverbaasd over zijn terugkomst en ze weet niet zo goed hoe ze zich moet gedragen tegenover Rafe. Aan de ene kant is ze heel blij dat Rafe weer terug is, maar aan de andere kant ook weer niet, want ze is nu inmiddels met Danny. Als Rafe zegt dat ze gewoon hun leventje weer op zullen pakken, en Evelyn daar geen antwoord op geeft, ziet Rafe Danny staan. Dan valt alles op z’n plaats, Rafe krijgt door dat Evelyn en Danny samen zijn. Hij wilt Evelyn nooit meer zien en Danny al helemaal niet.

Vervolgens worden Danny en Rafe beide naar het front gestuurd. Evelyn wil eerst nog met Rafe praten en vertelt dat ze zwanger is van Danny, ze wil het Danny pas vertellen als hij terug is. Rafe en Danny maken het weer goed, want ze willen allebei het beste voor Evelyn. Danny wordt neergeschoten en Rafe zegt tegen hem dat hij moet volhouden omdat hij vader wordt. Danny gaat toch dood en Rafe gaat weer met Evelyn. 
Evelyn krijgt haar kindje, Danny genaamd…

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen