The Bourne Identity


Specials‘The Bourne Identity’ is een verfilming van de roman geschreven door Robert Ludlom. De film begint zijn verhaal op de zee, waar Jason Bourne (Matt Damon) wezenloos drijft. Hij wordt opgevist door een stel vissers dat toevallig langs komt varen.

Zij verzorgen hem en wanneer hij bijkomt, is hij zijn geheugen totaal kwijt. Het enige wat hij weet, is dat hij verschillende talen spreekt en een zendertje met een bankrekeningnummer onder zijn huid heeft, maar zijn naam weet hij niet.

De vissers helpen hem aan land waar hij zijn ware identiteit moet achterhalen. Hij gaat naar de bank en door middel van het bankrekeningnummer krijgt hij zijn privé kluis te zien, waarin hij paspoorten van zichzelf vindt met verschillende nationaliteiten, geld en een pistool.
Er zitten mensen achter hem aan die hem willen vermoorden, maar hij weet niet wie ze zijn, alleen dat ze hem dood willen hebben. Onderweg ontmoet hij een vrouw die hij 20.000 dollar biedt om hem naar Parijs te brengen, de stad waar hij zijn antwoorden hoopt te vinden. Daar in Parijs aangekomen ontdekt hij het huis waarin hij schijnt te wonen. Echter al gauw wordt hij gelokaliseerd en moeten hij en de vrouw weer vluchten. Ze vluchten naar het huis van een vriend van de vrouw waar ze een dag besluiten te logeren. Ook daar komen de moordenaars hen opzoeken en Jason Bourne besluit niet meer te vluchten, maar voor eens en altijd uit te zoeken wie hij is. 

Wanneer hij zijn belagers achterna gaat, ontdekt hij dat hij voorheen een huurmoordenaar is geweest, die in opdracht mensen moest vermoorden. Maar tijdens een opdracht, toen hij een belangrijke persoon moest vermoorden, kon hij zijn opdracht niet vervullen omdat de persoon twee kinderen bij zich had. Jason kon het niet over zijn hart halen de vader van de kinderen te vermoorden, waardoor hijzelf twee keer geschoten werd en van de boot viel, waardoor hij in de zee terecht kwam waar het verhaal mee begon. Jason rolt de instantie op die de huurmoordenaars de opdracht geven en gaat terug naar de vrouw die hij ontmoet had, daar eindigt het verhaal.

Enigszins is het verhaal bij mij niet als boeiend ervaren. De actiescènes waren wel mooi, de vechtscènes eveneens, maar beiden duurden ze heel kort. De rest van het anderhalf uur dat je zat te kijken was meer een film die zijn verhaal uit moest leggen; het was een beetje langdradig. Deze film moest het niet echt hebben van het verhaal, maar meer van de actiescènes die dus te kort waren. Het is niet aan te raden deze film in de bioscoop te zien, maar eerder thuis waar je de afstandsbediening in handen hebt om de saaie stukjes door te spoelen. Naar mijn mening heeft Matt Damon wel betere films gemaakt, dat neemt echter niet weg dat ik je niet aanraad deze film op video te huren!

Kleine Smurf
Score: ***

Reacties
 1. Reply
  billie
  februari 25, 2011 om 9:35 pm

  komt er seks in voor??

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen