Original Sin


De film begint en eindigt met het citaat “You can not walk away from love”. Echte liefde dus en dat is waar “Original Sin” over gaat. Luis Vargas (Banderas) zoekt een vrouw en Julia Russell (Jolie) zoekt een man. Ze schrijven elkaar al een tijdje en Julia besluit naar Cuba te gaan waar Luis woont.

Eenmaal in Cuba aangekomen blijkt dat de twee elkaar voorgelogen hadden. Julia had een andere foto gestuurd omdat ze dacht dat Luis met haar zou trouwen omdat ze er goed uitzag. Luis op zijn beurt had gelogen over zijn afkomst. Hij schreef Julia dat hij bediende was terwijl hij in werkelijkheid een rijke zakenman was. Toch trouwen de twee vrij snel na hun eerste ontmoeting.

Na de wittebroodsweken is Julia plotseling van de aardboden verdwenen. En ze heeft ook nog de rekeningen van manlief geplunderd. Ondanks het feit dat Julia hem tot op het bot heeft uitgekleed, blijft hij van haar houden en doet hij er alles aan om haar te vinden. Samen met detective Walter Downs (Jane) zoekt Luis heel Cuba af naar Julia. Als Luis haar gevonden heeft, blijkt dat het verhaal heel anders in elkaar zit dan op het eerste gezicht zou lijken.

Jolie en Banderas zijn goed op elkaar ingespeeld en passen goed bij hun rollen. Jolie moet vooral mooi zijn en heeft daar absoluut geen moeite mee. Ook Banderas voelt zich wel op zijn gemak als Cubaanse zakenman. De weinig verhullende vrijscènes zorgen er voor dat de film het predikaat erotische thriller krijgt, maar eigenlijk valt het allemaal best mee… of tegen?

De film wordt aangekleed met lekkere Cubaanse muziek en een titelsong van Cubaanse zangeres Gloria Estefan (‘You can not walk away from love’).

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen