IndianFeelings team tweede geworden


PersberichtZondag 22 juni organiseerden Stichting IndianFeelings en videotheek Farz het Zomer 2003 Zaalvoetbaltoernooi in Almere. Dit toernooi werd mede gesponsord door Blue Line (Hairstyling) en Multimedia Plaza Koesai.

Op deze mooie zomerse dag streden zes teams voor de eerste prijs. Het IndianFeelings team werd vertegenwoordigd door :
Basisspelers: Jimmy Ramkisoen (keeper), Soerin Ramkisoen (aka A.J.), Cyranho Maikoe, Anil Mahadew en Ying Ho.
Reservespelers: Amiet Mahadew (reserve-keeper), Jimmy Ramroep en Albert Ramdhiansing.

De deelnemende teams :

 • IndianFeelings
 • Farz
 • Lagaan
 • Sitara
 • De Loltrappers
 • Surya

In een goed gevulde zaal met veel rumoerige dames en kinderen ging het toernooi dan van start. De teams waren onderverdeeld in 2 poules.

Poule 1 : IndianFeelings, Farz en Sitara.
Poule 2 : Loltrappers, Lagaan en Surya.

IndianFeelings begon haar wedstrijd in poule 1 goed en niemand minder dan het IndianFeelings lid Anil Mahadew opende de score met een fraai doelpunt.
Ondanks zij misschien niet het beste team was, werden de jongens van Sitara het luidst bejubeld. Af en toe moest je echt je oren dichtknijpen onder het gegil van hun vrouwelijke aanhang. Desondanks al het lawaai van de Sitara-aanhang wist IndianFeelings met goed spel toch als eerste te eindigen in de poule door te winnen van Farz en gelijk te spelen tegen Sitara. Het team van Sitara leek niet echt ervaren met zaalvoetbal, omdat zij waarschijnlijk normaliter een veldvoetbalteam is.

Het toernooi leek even gestagneerd te worden doordat het team van Surya nog niet was gearriveerd toen zij moest aantreden tegen Lagaan. Een ander team, een mix van diverse teams, speelde toen vriendschappelijk (en won!) tegen Lagaan. Op de helft van deze wedstrijd kwam het Surya team (vergezeld van veel vrouwelijk schoon) echter toch nog aanzetten. Vervolgens werd er een verkorte wedstrijd (7.5 min.) gespeeld tussen Surya en Lagaan, die gewonnen werd door het laatstgenoemde team. Boontje komt om zijn loontje!
Het beste team in poule 2 bleek de Loltrappers te zijn. Het spel van deze jongens toonde aan dat zij ervaren zaalvoetballers waren en lieten zodoende dus veel technische hoogstandjes zien. Zij wonnen hun wedstrijden dan ook met grote cijfers. Opmerkelijk was dat het team van Surya op gegeven moment bijgevallen werd door een vrouwelijke speelster. Een moedige act van haar.

De uitslagen:

Poule 1
IndianFeelings .– Farz 3 .– 1
Farz .– Sitara 0 .– 0
Sitara .– IndianFeelings 0 .– 0

Poule 2
Loltrappers .– Lagaan 3 – 1
Lagaan .– Surya 1 .– 0
Surya .– Loltrappers 1 .– 5

De halve finales werden kruiselings gespeeld tussen de nr’s 1 en 2 van beide poules.
De eerste halve finale ging tussen IndianFeelings en Lagaan. IndianFeelings had aanvankelijk wat moeite met Lagaan, maar wist deze wedstrijd door pure doorzettingsvermogen en wilskracht toch te winnen met 3 .– 1.
In de andere halve finale werd het team van de schreeuwende dames, Sitara, in een spannende wedstrijd afgetroefd door de Loltrappers. Eindstand 0 .– 2.
De troostfinale om de 3de plaats werd dus gespeeld tussen Sitara en Lagaan. Sitara wist deze in een enerverende wedstrijd te winnen met 2 .– 1. Genoeg reden dus voor haar aanhang om nog eens uitgebreid te gaan gillen.

De grote match, de finale, ging uiteindelijk tussen het team van IndianFeelings en de Loltrappers. In deze wedstrijd leken de Loltrappers eerder Blessuretrappers vanwege hun harde spel. Zo werd de arme Anil Mahadew (IndianFeelings team) getroffen door een elleboog met een bloedlip als resultaat.
De wedstrijd was fel en hard, maar overduidelijk was dat de Loltrappers het betere spel in huis hadden. Het moedige team van IndianFeelings, dat merendeels opgebouwd was uit bij elkaar gescharrelde amateurvoetballers, bood fel tegenstand maar moest toch diep buigen voor haar opponent. Met een 5 .– 0 overwinning was de grote prijs voor de Loltrappers.

Ondanks het verlies van IndianFeelings in de finale konden zij er trots op zijn dat zij de tweede plaats hadden behaald met een team dat bijna nooit eerder gespeeld had in die formatie. Zij kregen dan ook een daverend applaus.
Grote bekers gingen naar de nr’s 1 t/m 3 van het toernooi, maar ook de ‘verliezende’ teams gingen niet met lege handen naar huis. Allen kregen zij een beker en natuurlijk een oorverdovend applaus.
Ook de beste speler en de meest vechtlustige speler van het toernooi kregen een medaille uitgereikt.
Na het schieten van de nodige teamfoto’s was het toernooi dan ten einde.
Ik heb het toernooi ervaren als een gezellige middag met mooi en sportief zaalvoetbal. Zeker vatbaar voor herhaling! Tot volgend jaar dus! Jij bent er dan toch ook bij?

Albert Ramdhiansing

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen