Biografie: Mohini


Mohini N. Shah, geboren in 1971, komt oorspronkelijk uit Bombay en is opgegroeid in Nederland. Van haar vijfde tot haar vijfentwintigste heeft zij diverse dansstijlen beoefend, waaronder ballroom, latin, flamenco, streetdance, rock&roll, Argentijnse tango, internationale volksdansen en capoeira.

Mohini heeft gestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven en ter afsluiting van haar studie volgde ze in 1996 een stage in India. Tijdens deze stage van acht maanden is zij meteen gestart met lessen Bharata Natyam en Mohini Attam. De lessen Bharata Natyam en andere Indiase dansvormen (Bollywood filmdansen, volksdansen, Asian underground) heeft zij in Nederland voortgezet bij dansschool Madhoerie. In de afgelopen jaren heeft zij frequent opgetreden met de dansschool. Dit bleef niet beperkt tot theaters en multiculturele festivals in Nederland, met hen heeft zij ook opgetreden in Chennai en Bangalore.

MohiniEen kleine greep uit haar activiteiten als amateur danseres; ‘Indian Dreams’ uitgevoerd in verschillende grote steden, het Hindoestaanse Filmfestival in het Lucent Danstheater, diverse TV optredens bij OHM (Holi, Diwali, 10-jarig bestaan), ‘Ticket to India, Pitstop in the Orient’ meerdere malen uitgevoerd en ‘Wedding Invitation’. Mohini is geboeid geraakt door de Indiase cultuur en wil haar kennis en gevoel overdragen aan anderen. Na haar Arangetram heeft Mohini de intentie om les te gaan geven.

Naast haar activiteiten als danseres is zij werkzaam als adviseur bij SenterNovem (agentschap voor duurzaamheid en innovatie). Dit is haar manier om een steentje bij te dragen aan een duurzamere maatschappij.

Reacties
 1. Reply
  Gast
  juli 16, 2006 om 3:59 pm
  vraag

  wat moeten we met deze info? :roll

 2. Reply
  Gast
  juli 20, 2006 om 9:24 pm

  Inspirerend om zo’n ambitieus verhaal te lezen..

 3. Reply
  Gast
  juli 24, 2006 om 5:30 pm

  Wat is er inspirerend aan, en waar zie je de ambitie? :roll

 4. Reply
  Gast
  juli 29, 2006 om 1:15 pm
  wauw

  :grin :grin :grin wat sta je er weer mooi op die foto en leuk om te lezen ik wist de helft nog niet .. maar leuk ook dat je hier staat!! groetjes myrdhin van dansschool

 5. Reply
  Gast
  juli 29, 2006 om 4:20 pm

  Wow, wat heeft zij veel gedanst en wat een mooie foto!

 6. Reply
  Gast
  juli 30, 2006 om 10:06 pm
  Lekker belangrijk

  Fijn voor d’r. Het lijkt erop alsof de wereld voor hindoestanen tegenwoordig alleen om “dansen” draait.

 7. Reply
  Gast
  juli 30, 2006 om 10:07 pm
  Wow...

  Best of luck with your Arangetram! En een ergggg mooie foto:)

  gr. Ajenta

 8. Reply
  Gast
  augustus 6, 2006 om 5:49 pm

  Mooie foto.Veel succes met je arangetram en ik hoop dat je veel leerlingen krijgt in de toekomst.
  gr. Chanda

 9. Reply
  Gast
  augustus 8, 2006 om 7:27 pm
  Toi Toi Toi

  Je hebt wel heel veel in je mars. En voor de liefhebbers die niet overtuigd zijn, moet op 1oktober de show gaan bijwonen en zichzelf laten overtuigen. Want het wordt een spetterend optreden. Gegarandeerd!!!
  Heel veel succes met jou arrangetram.
  Zet \’m op.
  Groetjes Rekha

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen