Prins Rama Varma & Prijsvraag


Prins Rama Varma is een afstammeling van Maharaja Swathi Thirunal Rama Varma, één van de grootste Zuid-Indiase componisten uit de 19de eeuw. Hij is vocalist en veena-virtuoos. De veena-luit is het Zuid-Indiase zusje van de sitar. Zijn fluwelen speeltechniek en zijn uitzonderlijke présence verklaren zijn succes. Prins Rama Varma wordt begeleid door drie muzikanten op mrdangam (trommel), ghatam (kleipot) en morsing (mondharp).

Tropentheater Kleine Zaal
Linnaeusstraat 2, Amsterdam
Kassa: (020) 5688 500
www.tropentheater.nl

Meer informatie:  Klik Hier

Brel door Internationale Bril in Tropentheater!

Jacques Brel is niet alleen in Europa een van de meest bezongen, geliefde, spraakmakende, bewonderde artiesten, zijn manier van leven, vooral zijn liederen en hoe gepassioneerd hij zong is ook buiten de grenzen van Europa voor vele artiesten een grote inspiratiebron geweest in hun leven.

Een klein aantal muzikanten met een niet-westerse achtergrond, zal vanavond praten over de rol die Brel in hun leven heeft gespeeld. Ook zullen zij laten horen hoe de liedjes in hun muziektradities klinkt. Gasten zijn o.a. de Indiase Prins Rama Varma (veena-speler) en de Russische zangeres Marynka Nicolai.

Stan Rijven presenteert de avond, waarbij de muziek van Brel een hoofdrol speelt.

20 Februari 2008 – Tropentheater: Brel als inspiratiebron voor niet-westerse artiesten. Klik Hier

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen