Mode geïnspireerd door India


Bollywood is hot! Je ziet de kleurrijke danseressen en dansers in verschillende reclames voorbij komen. Deze Indiase filmindustrie weerspiegelt het leven vaak als een sprookje, met veel zang, dans en vrolijkheid. Deze vrolijkheid en stijl zul je deze herfst veel zien, want de mode van dit najaar is geïnspireerd door Bollywood, maar dan net een beetje anders. Ook op www.zalando.nl kun je deze mode bewonderen.

kleding3 - Foto c ZalandoRijke stoffen
Bollywood is het centrum van de Indiase film. In deze films – vaak musicals met veel zang en dans – worden prachtige kostuums gebruikt met felle kleuren, geïnspireerd op de traditionele kledij. Prachtige luxe stoffen, glimmende accenten en de verrassende kleurencombinaties zijn gebruikt als inspiratiebron door verschillende modeontwerpers over de hele wereld voor hun nieuwe collecties. Het resultaat? Een modern design en tot de verbeelding sprekende kleding.

Tunieken & tops
Er zijn ontwerpers die bijna letterlijk de traditionele kledij omzetten naar chique avondjurken of vrolijke tuniekjes, maar niet iedereen is gecharmeerd van deze letterlijke stijl. Daarom pakken veel modeontwerpers verschillende aspecten van de Indiaase cultuur en brengen die samen met hun eigen kleurenpalet voor de herfst en herkenbare stijl. Zo worden verschillende kledingstukken zoals tunieken, jurken, tops en zelfs jeans voorzien van Indiase prints. Op jeans worden deze vaak geborduurd in aarde- of roodtinten. Soms worden de prints op tops versierd met pailletten of kralen om het Bollywood gevoel nog iets meer aan te zetten. Ook een metallic opdruk of het gebruik van goud en zilver garen benadrukken dit en zien we dus terug in de afwerking van de verschillende kledingstukken. De kleuren in Bollywood films zijn vaak fel, zoals knalroze en turquoise. Om de kleding een modern design mee te geven, gebruiken de meeste ontwerpers andere kleurencombinaties, zoals rood met kobaltblauw, de nieuwe modekleuren van de herfst.

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen