In gesprek met Michel Sorbach


Na ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer’, ‘Annie’ en ‘Alladin’ is Michel Sorbach ook te zien in Bharati ‘the musical’. Als Sudhatrar (de verteller) is hij de schakel tussen de acteurs/ actrices op het podium en het publiek. Tijd voor Indian Feelings E-zine om met hem in gesprek te treden.

Korte biografie:
?De liefde voor het vak is er altijd al geweest? zo verklaart Michel. Op zijn 16de nam hij zanglessen, daarna speelde hij in een toneelgroep en deed enkele projecten bij CREA. Hij stortte zich vol op zijn studie rechten en daarnaast op zijn ‘projecten’. ‘Als bleek dat ik geen talent zou hebben, kon ik nog steeds iets in de business doen, bijv media recht’ aldus Michel. Gelukkig liep het anders en toen hij de Kleinkunst Academie te Amsterdam afrondde kon het allemaal gaan beginnen.

Bharati

Michel Sorbach

Image

Via via kreeg hij te horen dat er een ‘groep Indiers’ op zoek waren naar iemand met een Indiaas achtig uiterlijk met toneelervaring. Hij besloot auditie te doen en uitgerekend één van de weinige scènes waar de verteller Hindi spreekt, moest hij opvoeren. Enkele minuten later zou de bal pas echt gaan rollen? Michel zou de rol van verteller vervullen.

Slechts 3 weken had hij de tijd om de rol van Sudhatrar onder de knie te krijgen. In de praktijk bleken dit maar 5 volle dagen te zijn, omdat Michel ook andere projecten had lopen. Het is dan ook niet verwonderlijk te noemen dat hij enkele dagen voor de première, moeite had met slapen.

Op de dag van de première zelf had hij ook een klus, waardoor de eerste generale doorloop met muziek slechts 1 uur voor aanvang plaatsvond. De energie van de musical en wellicht ook het enthousiasme van het publiek hebben er desondanks voor gezorgd dat alles op rolletjes ging.

Nu de tweede tournee al aan de gang is, is Michel al bezig om de Duitse tekst onder de knie te krijgen. Ook zal hij de rol van Sudhatrar voor het Vlaamse publiek gaan vervullen. Een erg aangename verloop van omstandigheden dus

Hoewel zijn passie bij toneel ligt, staat Michel open voor nieuwe ervaringen. Zo heeft hij ooit een kleine rol gehad in GTST. Zijn inspiratiebron is Joop Admiraal, maar ook Al Pacino (Hollywood).

Zelf kijkt hij nauwelijks naar Bollywood/ Indian Cinema, maar door Bharati is hij zelf wel meer hierin gaan interesseren.

Devavratha

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen