Su­ri­naam­se rijst­scho­tel met gar­na­len en kip


Ingrediënten

1 ui
1 teen knoflook
3 el zonnebloemolie
150 g gerookt ontbijtspek
100 g roze garnalen
200 g gerookte kipfilet
200 ml kokosmelk
500 g basmatirijst
500 ml water
3 maggiblokjes
1 rode peper (of madame jeanette)

 

Bereiden

Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een grote pan of wok. Smoor de ui en knoflook in 5 min. glazig. Snijd het ontbijtspek in blokjes. Voeg het ontbijtspek toe en pak dit op hoog vuur al omscheppend mee. Snijd de kipfilet in blokjes. Voeg de garnalen en de kip toe als de spekjes knapperig zijn. Bak even mee en schenk de kokosmelk erbij.
Spoel de basmatirijst totdat het water helder wordt. Roer de rijst door het garnalenmengsel, schenk het water erbij (tot de rijst een vingerkootje onder water staat). Breng op smaak met de Maggi-blokjes en (versgemalen) peper.
Schep alles goed om en breng het geheel aan de kook. Draai dan het vuur laag, duw het pepertje in de rijst en laat het gerecht met de deksel van de pan op laag vuur in 30 minuten gaar worden, eventueel op een plaatje. Roer af en toe om, schenk er een scheut kokend water bij als de rijst aan de bodem gaat plakken.
Lekker met zuur. Gebruik bijvoorbeeld 2 rode uien, 1 witte ui en 1 komkommer. Snijd alles in blokjes en meng dit met 100 ml azijn, 6 el suiker en een snufje zout.

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen