Mok­si ale­si met zout­vlees en gar­na­len


Ingrediënten

225 g masterbeef (Surinaams zoutvlees) (of vis- of kipfilet)
2 uien (gesnipperd)
2 eetlepels olie
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
1 rode peper (fijngesneden)
3 cm verse gemberwortel (fijngehakt)
1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit)
1 paksoi (in dunne repen)
1 blikje tomatenpuree (70 g)
200 g basmatirijst
500 ml visbouillon (van tablet)
1 blikje kidneybonen ((200 g), uitgelekt)
250 g tijgergarnalen (diepvries, zak a 500 g)

Bereiden

Zoutvlees in kleine blokjes snijden. In vergiet leggen en 1 min. goed afspoelen. Vlees in pan met laag water zachtjes aan de kook brengen en in 20 min. gaarkoken. Vlees laten uitlekken en droogdeppen. In pan met antiaanbaklaag ui 1 min. in olie fruiten. Zoutvlees, knoflook, rode peper, gemberwortel en kurkuma 1 min. zachtjes meebakken. Tomatenpuree en rijst erdoor roeren, bouillon erop schenken en aan de kook brengen. Geheel 10 min. met deksel op pan laten sudderen. Laten afkoelen en afgedekt in koelkast zetten.

Rijst met zoutvlees op vlamverdeler opnieuw verwarmen. Kidneybonen in vergiet afspoelen. Garnalen, paksoi en kidneybonen door rijstmengsel scheppen en geheel verwarmen tot garnalen gaar zijn.

Reacties

      Schrijf een reactie


      Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

      Register New Account
      Wachtwoord opnieuw instellen