Saskia Noort herschrijft filmscenario Loft


AMSTERDAM (ANP) – Voor de Nederlandse remake van de Vlaamse film Loft herschrijft thrillerauteur Saskia Noort (Terug naar de kust) het scenario. In juni beginnen de opnames voor de Nederlandse Loft, maakte filmdistributeur Independent Films maandag bekend.

De regie van de thriller, die vanaf december in de bioscopen draait, is in handen van Erik van Looy (De zaak Alzheimer). De casting voor de hoofdrollen wordt eind deze week afgerond.

Loft is met 1.186.000 bezoekers de meest succesvolle Belgische film ooit. De thriller verbrak vorig jaar het negentien jaar oude record van de familiefilm Koko Flanel van de Vlaamse humorist Urbanus.

Buitenhuwelijkse activiteiten

Het oorspronkelijke Loft-scenario van Bart de Pauw gaat over vijf getrouwde mannen, die in het grootste geheim een loft delen voor hun buitenhuwelijkse activiteten. Dat verloopt prima tot ze er op een ochtend het lijk vinden van een jonge vrouw. Geen van de vrienden kent de vrouw of weet waar ze vandaan komt. Ze proberen uit te zoeken wat er gebeurd is, maar al gauw beginnen de vijf elkaar te wantrouwen en blijkt dat ze veel minder van elkaar weten dan ze dachten.

De Nederlandse remake van de Vlaamse bioscoophit wordt geproduceerd door Pupkin Film en Millstreet Films in coproductie met Woestijnvis en BNN.

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen