Pakistan bekent rol bij oprichting terroristische organisatie


Er lijkt heel voorzichtig schot te zitten in het onderzoek naar de daders van de aanslagen in Mumbai, in India, eergisteren. Bij drie explosies in de stad kwamen 18 mensen om het leven. Tot nu toe was totaal onduidelijk wie daar achter zat. De Indiase politie zegt een groot deel van de terreurbeweging ‘ Indiase Mujahedin’ te hebben opgerold. Een splintergroepering die sinds 2 jaar achter een serie van bomaanslagen zou zitten. De arrestanten zijn vooral studenten, bijna allemaal afkomstig uit hetzelfde dorpje op het platteland van India. 

Pakistan heeft voor het eerst toegegeven dat de geheime dienst betrokken was bij de oprichting van een terroristische organisatie. Dezelfde organisatie die de aanslagen in Mumbai in India pleegde. De extremisten lopen nog steeds vrij rond in Pakistan. En dat heeft een negatieve invloed op de vredesbesprekingen met India.

De Verenigde Staten hebben een beloning van 10 miljoen dollar gezet op het hoofd van de oprichter van de Pakistaanse groep die verantwoordelijk wordt gehouden voor de aanslagen in het Indiase Mumbai in 2008. Bij die aanslagen werden gasten van het Taj Mahal-hotel drie dagen in gijzeling gehouden en vielen 165 doden.

Reacties

Schrijf een reactie


Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

Login/Register access is temporary disabled