Journalist en schrijver Anil Ramdas (54) overleden


Anil Ramdas is gisteren – op zijn verjaardag – overleden. Een familielid heeft dat bevestigd. Volgens haar gaat het om een ‘zelfverkozen dood’. De Surinaams-Nederlandse auteur is 54 jaar oud geworden

Ramdas, zoon van een onderwijzer en een radiomaakster, groeide op in Suriname en vertrok in 1977 naar Amsterdam om daar te studeren. In 1989 werd hij redacteur bij De Groene Amsterdammer en in 1992 ging hij als columnist, essayist en reisverslaggever aan de slag voor NRC Handelsblad. Hij presenteerde vanaf 1994 diverse televisie- en radioprogramma’s, zoals In Mijn Vaders Huis (VPRO), Zilte Stranden (VPRO),Weldenkende Mensen (NPS) en Het Blauwe Licht (VPRO). In 1993 hield Ramdas de Den Uyl-lezing. Ook was hij van 2003 tot en met 2005 directeur van debatcentrum De Balie in Amsterdam.

Afgelopen zaterdag presenteerde Ramdas nog het praatprogramma Z.O.Z. bij de VPRO. Aanstaande zaterdag wordt de aflevering die hij woensdag opnam nog uitgezonden. Volgens de VPRO was Ramdas zelf erg trots op die aflevering.

Bron: Nrc.nl

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen