Indiase gemeenschap wil zich inzetten voor Amstelveen


Amstelveen – De Indiase gemeenschap wil zich inzetten voor de Amstelveense samenleving. Dat bleek tijdens een bijeenkomst tussen de gemeente en een vertegenwoordiging van de uit India afkomstige inwoners van Amstelveen.

De afgelopen jaren is de Indiase gemeenschap met ruim 5000 personen uitgegroeid tot de grootste buitenlandse gemeenschap in Amstelveen. En het ziet er naar uit dat dit aantal in de toekomst nog veel groter wordt. Wethouder Floor Gordon zei onlangs in Het Financieele Dagblad dat zij uitgaat van een verdubbeling van de Indiase gemeenschap in Amstelveen.

Samenwerking

India is een groot land met grote verschillen tussen gebieden en een heterogene bevolkingssamenstelling. Die diversiteit in culturen is inmiddels ook terug te zien in de groep van Indiase organisaties in Amstelveen. Op initiatief van de gemeente zijn de organisaties en gemeente met elkaar in gesprek over een effectieve samenwerking.                                       

Tijdens een eerste bijeenkomst in juni 2018 waarbij burgemeester Bas Eenhoorn aanwezig was, werd duidelijk hoeveel verschillende activiteiten de organisaties organiseren voor de Indiase gemeenschap, welke rol zij spelen bij de integratie van hun leden en dat zij zich graag willen inzetten voor de Amstelveense samenleving. Gedurende deze bijeenkomst zijn integratie, taal en tweetalig onderwijs, faciliteiten voor activiteiten en festivals en financiën benoemd als de vier thema’s waarbij er door beide partijen kan worden samengewerkt.

Intentie

Tijdens de tweede bijeenkomst op dinsdag 30 oktober hebben de aanwezige Indiase organisaties met wethouder Floor Gordon van Economische Zaken en Diversiteit de intentie uitgesproken een koepel te willen vormen, waarbinnen zij met elkaar willen samenwerken op deze thema’s. Zij komen met een voorstel dat op een later tijdstip met de gemeente wordt besproken.

“Culturele diversiteit kan een grote troef zijn”, zegt Gordon vandaag in een persbericht van de gemeente. “Als gemeente streven we ernaar een stad te zijn, waar iedereen zich welkom voelt en zichtbaar zichzelf kan zijn. Dit betekent ook dat we onze buitenlandse inwoners helpen om beter te integreren. Als gemeente willen wij een rol spelen bij het verbinden en creëren van wederzijds begrip.”

Invloed

Volgens Gordon kan de Indiase gemeenschap ook een positieve invloed hebben op Amstelveen. “Het overleg met de brede vertegenwoordiging geeft ons als gemeente inzicht in wat de verschillende Indiase organisaties voor Amstelveen kunnen en willen betekenen. Tevens biedt dit overleg een platform om te spreken over de mogelijke rol van de gemeente hierin. Het is een groeiproces waarin we elkaar stap voor stap beter leren kennen en activiteiten ontwikkelen waar we als Amstelveense samenleving baat bij hebben.” 

De betrokken Indiase organisaties zijn: Acces, Bridging the Gap, Gopio Holland, Gujarati Samaj Netherlands, Indian spices, Lord Shiva Hindu Temple, Maharashtra Mandal Netherlands, North Indians In Netherlands (NIIN), OFBJP Netherlands, Runaics, stichting Anandadhara, Tamil Sangam en Telgu Community.


Bron:
https://www.amstelveenz.nl/nieuws/indiase-gemeenschap-wil-zich-inzetten-voor-amstelveen.html

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen