Grootste BV van India sluit handelsfinanciering af via blockchain


Reliance Industries Limited (RIL), de grootste particuliere onderneming van India met een jaaromzet van meer dan $66 miljard, heeft met behulp van HSBC India succesvol een handelsfinanciering op basis van blockchain-technologie afgesloten. Dat meldt HSBC in een nieuwsbericht.

RIL ontving succesvol een niet nader genoemd bedrag van het in de Verenigde Staten gevestigde Tricon Energy, een distributie- en marketingbedrijf dat wereldwijd handelt in onder andere vloeibare brandstoffen en industriële chemicaliën. Die ‘end-to-end’ transactie werd uitgevoerd op de Corda-blockchain van R3, een Amerikaans blockchain-softwarebedrijf. Corda is volgens het nieuwsbericht “een gemeenschappelijk platform zodat er niet meerdere geïsoleerde digitale systemen nodig zijn bij verschillende wederpartijen verspreid over de wereld.”

De Letter of Credit (L/C: de bankgarantie van de betaling van de koper) werd namens Tricon Energy (importeur) uitgegeven door de Brusselse ING-vestiging, waarbij HSBC India optrad als adviserende en onderhandelende bank voor RIL (exporteur). Srikanth Venkatachari, Joint Chief Financial Officer bij RIL zegt in de verklaring het volgende over de voordelen van blockchain-technologie ten aanzien van de conventionele verzendmethoden: “Het gebruik van blockchain biedt een aanzienlijk potentieel om de tijdlijnen die nodig zijn voor het uitwisselen van exportdocumentatie te verkorten van de gebruikelijke zeven tot tien dagen tot minder dan een dag.”

Hitenda Dave, Head-Global Banking & Markets van HSBC India, onderstreept de ‘transformatieve impact’ van blockchain-technologie op handelsfinanciering en zegt het volgende over de transactie: “Het gebruik van blockchain is een belangrijke stap in de richting van digitalisering van de handel. Het zorgt voor meer transparantie en verbeterde beveiliging en daarnaast maakt het de handelsfinanciering eenvoudiger en sneller. De algehele efficiëntie die het oplevert voor handelsfinanciering zorgt voor kosteneffectiviteit, snellere doorloop en ontgrendelt mogelijk liquiditeit voor bedrijven.”

Auteur: Rico Engelbarts (foto). Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Crypto-Insiders.nl


Bron:
https://dutchitchannel.nl/611563/grootste-bv-van-india-ontvangt-handelsfinanciering-via-blockchain.html

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen