Getuige leert rechter een keer niet zo lang hoeven te wachten


Paramaribo .– Suriname is een land alwaar het moeten wachten op je beurt niets van doen heeft met enige vorm van organisatie maar van een therapie waarmee men het eigen gemaltraiteerde ego probeert op te vijzelen. Degene op wie er in lange rijen wordt gewacht moet er een gevoel van voldaanheid aan kunnen overhouden .Zonder dit opzichtig ritueel voelt zelfs het salaris en de ten onrechte verkregen bonus van de desbetreffende werker slecht aan. Op rechtszittingen wekt het lange wachten op de harde bank irritatie bij familieleden, getuigen, voorlopig in vrijheid gestelde verdachten en belangstellenden. Als verder mocht blijken dat de zaak wordt uitgesteld vanwege niet op tijd binnengekomen rapporten van deskundigen, niet goed gedagvaarde getuigen en raadslieden die niet verschijnen, bereikt de toorn haar kookpunt.

Het toeval wilde dat een vrouw die slachtoffer is geweest van een gewapende beroving de rechter op eigen wijze leerde hoe hij zijn zittingen beter kan managen. Zij zat er van halfnegen tot half twee!. Bij een eerdere zitting had ze ook lang moeten wachten op de behandeling van de zaak, maar was uiteindelijk voortijdig weggegaan omdat de pijn tengevolge van een wond op haar hoofd ondragelijk werd. Haar zoon die donderdag ook had moeten getuigen liet verstek gaan omdat hij een schoolrepetitie moest maken. Net als velen ergerde de vrouw zich aan het lange wachten op de behandeling van de zaak, terwijl ze was gedagvaard voor negen uur ’s morgens.

De vrouw was beroofd door drie tot vier mannen die haar met een slag van een vuurwapen op het hoofd bewusteloos sloegen. Haar handtas met documenten, SRD 200 en cellulair toestel werden buitgemaakt. Verdachte RR hield voet bij stuk niets met de zaak te maken te hebben. Hij is monteur en had het voertuig van ene Doelwijt voor reparatie gehad. Met de wagen wilde hij bij HJ de Vries tegenover de markt geld afhalen. Zijn vriend Raoul liftte mee. Bij de cambio had hij de auto geparkeerd en zijn vriend gevraagd erop te letten.

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen