Wereld nog nooit zo negatief over China, blijkt uit onderzoek


Het onderzoek werd in 14 landen, waaronder Nederland, uitgevoerd door het Pew Research Center. Uit de resultaten blijkt dat de meeste mensen veel negatiever zijn gaan denken over China sinds de pandemie.

Japan spant de kroon

73 procent van de ondervraagde Nederlanders heeft momenteel een zeer negatief, of redelijk negatief beeld over China. Een stijging van meer dan 20 procent ten opzichte van vorig jaar. Nog nooit werd er in Nederland door zoveel mensen negatief gedacht over China.

Nederland staat hierin niet alleen. Ook in landen als Australië, de VS, Duitsland en Zuid-Korea is ruim driekwart van de respondenten negatief over China. Japan spant de kroon. Daar heeft 86 procent van de mensen een slecht beeld van China.

De coronapandemie is de meest voor de hand liggende reden. In ieder onderzocht land, met uitzondering van Italië, is de meerderheid van mening dat China gedeeltelijk verantwoordelijk is voor de pandemie.

Naast de pandemie spelen er nog andere oorzaken voor de slechte reputatie van China, zoals bijvoorbeeld de protesten in Hongkong of het opsluiten van meer dan een miljoen Oeigoeren in de provincie Xinjiang.

Agressieve houding

China stelt zich steeds agressiever op naar buurlanden als India, Vietnam en Taiwan. Verder zoekt China steeds vaker de confrontatie op met het westen. Chinese hackaanvallen en spionage zijn een steeds grotere zorg in Europa.Lees verder op:
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5188664/china-onderzoek-mening-nederland-coronavirus-poll

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen