Weer meisje verkracht en in brand gestoken in India


Opnieuw is er in India een meisje in brand gestoken nadat ze eerst was verkracht. Ze overleefde het niet. Het is de derde keer in een ongeveer week tijd dat zoiets in India gebeurt.

Ditmaal betrof het een 16-jarig meisje dat in haar huis in deelstaat Madhya Pradesh met brandstof werd overgoten en in brand gestoken.

Familie ingelicht

Een 28-jarige verdachte is opgepakt. Volgens de politie werd het meisje vermoord nadat ze tegen haar belager had gezegd dat ze haar familie over de verkrachting zou inlichten, meldt de Britse omroep BBC.

Begin deze week werd in deelstaat Jharkhand een 17-jarig meisje eveneens verkracht en in brand gestoken. Zij overleefde het wel maar liep over vrijwel haar hele lichaam brandwonden op. In dezelfde staat was een aantal dagen daarvoor een 16-jarig meisje overleden na een vergelijkbaar incident. Zij was ontvoerd, verkracht en later in brand gestoken.

Doodstraf

Extreem seksueel geweld tegen meisjes is in India al langer een groot probleem. De politiek probeert daar een einde te maken, onder meer door de doodstraf in te voeren, maar stuit daarbij op maatschapplijk verzet. 

Na een net zo gruwelijke verkrachting en moord op een 8-jarig meisje begin dit jaar, waren er zelfs politici en advocaten die openlijk opkwamen voor de daders. De reden was dat de daders hindoe waren en het slachtoffer moslim. Dat was voor enkele extreemrechtse hindoestaanse groepen reden genoeg om de kant van de daders te kiezen.

Meer op rtlnieuws.nl:

RTL Nieuws / ANP


Bron:
https://www.rtlnieuws.nl/buitenland/weer-meisje-verkracht-en-in-brand-gestoken-in-india

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen