Website helpt bij examenstress


Vandaag starten in het voortgezet onderwijs de centrale examens. Voor ruim 200.000 leerlingen in het voortgezet onderwijs zijn de komende weken een spannende tijd. Bij veel jongeren leidt dat tot ongezonde stress. Die scholieren kunnen voor informatie en advies naar hulpmix.nl. Op deze hulpsite staan allerlei tips om de stress te verminderen en kunnen de jongeren chatten en mailen met hulpverleners. Hulpmix.nl is een initiatief van vijf hulpverlenende instanties en is met name populair bij multiculturele jongeren.


Spanning

‘Spanning voor een examen is heel logisch’, aldus Meriam Brandt, hulpverlener bij hulpmix.nl. ‘Bijna alle jongeren hebben er last van. Ze hebben een tijd naar het examen toegewerkt en hebben het gevoel dat er veel van afhangt. Een beetje spanning is ook gezond, het houdt je scherp en dat kan je goed gebruiken tijdens een examen. Als de spanning gaat overheersen en je angstig wordt is dat heel vervelend. Dan moet je er wat aan doen’.

Ontspanningsoefeningen

Op hulpmix.nl kunnen de jongeren adviezen lezen, zoals het belang van gezond eten en voldoende leuke dingen doen. Daarnaast biedt de site toegang tot ontspanningsoefeningen en ontspannende muziek. Scholieren die liever met professionele hulpverleners praten over hun stress, kunnen dat doen via de chat, op schooldagen van 16 tot 18 uur. Op andere tijden kunnen ze altijd mailen met de deskundigen.

Over hulpmix.nl

Hulpmix.nl is een website waar jongeren over 100 kleine en grote psychische en sociale problemen informatie en advies kunnen krijgen. Speciaal tijdens de examenperiode wordt dit jaar voor het eerst extra aandacht geschonken aan het thema examenstress.

De online hulp op hulpmix.nl wordt geboden door de bureaus jeugdzorg Overijssel, Gelderland en Zuid-Holland, GGzE en kinder- en jeugdpsychiatrische instelling de Bascule. De jongerensites marokko.nl, sangam.nl en hababam.nl hebben de site mede ontwikkeld. De radiozender FunX ondersteunt de website. Initiatiefnemers van hulpmix.nl zijn de MOgroep en e-hulp.nl.

Hulpmix.nl bestaat anderhalf jaar. In het eerste jaar werden meer dan 1000 chatgesprekken gevoerd die gemiddeld met een 8,6 werden beoordeeld.

Hulpmix.nl wordt mede gefinancierd door het VSBfonds en Stichting Kin­derpostzegels Nederland.

 

 

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen