Wat doe je als je vriendin niet meer verder wil leven?


“Ik kende een meisje dat dagelijks werd mishandeld door haar vader om niks. Die vader is echt niet honderd procent. Hij stopte haar hoofd in de wc-pot met gloor en sloeg haar. Ze liep weg van huis ze slikte allerlei pillen en op een dag stond ze voor de trein… Het blijft me wel raken. Ik weet dat het erg zwak is van haar, maar als je in die situatie zit kan ik het wel begrijpen. Ze deed niks verkeerds, maar haar vader mishandelde haar altijd, écht gewoon altijd.”

Op de fora van Indianfeelings.nl zijn regelmatig dit soort verhalen te vinden, geschreven door meisjes die niet meer willen leven. Deze meiden en jonge vrouwen die geen hoop meer hebben, durven soms nergens anders dan op deze fora hun verhaal te doen. Ze krijgen hier van andere meisjes woorden van steun, en soms herkenning.

Website
Indianfeelings.nl, Marokko.nl, Habbabam.nl maken zich zorgen over het grote aantal meisjes dat zegt niet meer verder te willen leven. “Te vaak zien wij dat dit voorkomt binnen de gemeenschap, en dat dit wordt verergerd omdat het thema niet bespreekbaar is, moet veranderen.”, aldus Dinesh Hanoman, voorzitter Indian Feelings. Deze fora benaderden kenniscentrum MOVISIE om samen een website te maken speciaal voor deze meiden. “Heel veel meiden weten niet waar ze anoniem steun kunnen vragen. Er komt op deze website in ieder geval informatie over waar je hulp kunt zoeken.”, legt Hanneke Felten van MOVISIE uit.

Ook voor vriendinnen
De nog te ontwikkelen website is niet alleen bedoeld voor meiden die zelf met problemen zitten. Hanneke Felten: “Vriendinnen maar ook klasgenoten zien soms dat het niet goed gaat met een meisje maar weten niet goed wat ze moeten doen. Op de site willen we dan ook tips geven wat zij kunnen doen als zij merken dat een vriendin of klasgenoot in de put zit en misschien wel een einde aan haar leven wil maken“

Praat mee en ontvang cadeaubon 25 euro!
Om de site zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij meiden en jonge vrouwen, gaat MOVISIE volgende week in gesprek met meiden over hoe zij denken dat de site er het beste kan uit zien. Ben je geà¯nteresseerd om deel te nemen aan dit gesprek? Meld je dan nu aan! Klik hier. Je ontvangt als beloning een cadeaubon van 25 euro.

Waar:
Melis Stokelaan 13
Met wie: Alleen vrouwen
Wanneer: donderdag 28 oktober 2010 (herfstvakantie)
Hoe laat: 15. 00 uur tot 16. 30 uur
Opgeven: aanmelden@indianfeelings.nl

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen