Vakantieliefde 2


Totdat het een keer mis dreigde te gaan….Me beste vriend (die van het naakt zwemmen) heeft een onverklaarbare liefde voor chinezen, die mij onbekend is. Dus toen een kleine oosterse engel naar ons kwam toelopen met een bos rozen en nog wat dingetjes, stelde hij haar voor om wat te gaan drinken. Ik besloot maar om het thuisfront een sms-je te sturen. Totdat ik zag dat de broer of man van haar kwam aanzetten. Al stoer kijkende kocht ik een roos en een één of andere aansteker met lichtjes en ze gingen weg, probleem opgelost.

Thuis aangekomen besloten we, om nog op het balkon na te genieten van de avond en nacht (het was inmiddels al (07.00 uur). Toen ze aan de overkant van het appartement begonnen te roepen, begonnen we maar terug te roepen…AJAX!!!. Totdat ze gingen wijzen, nieuwsgierig als ik ben, zag ik dat schuin onder ons, een matras (op het balkon nota bene) was neergezet. Daarop waren 2 vroege vogels bezig met iets wat tamelijk veel geluid maakte. Ik rende naar binnen om me fototoestel te halen.

Al met al was het een super vakantie, maar toch ontbrak er wat. Vele vakanties zouden volgen voordat ik bekend zou worden met het onbekende. Vakantieliefde? Wat is het? Een meisje dat je op vakantie ontmoet en met haar dan leuke dingen doet, totdat het einde van de vakantie nadert en jullie met tranen in de ogen afscheid nemen? Wetende dat de afstand, roet in het eten kan gooien.

Juli, 2004 de oude vertrouwde vriendengroep zou net als het jaar daarvoor rondreizen. Badend in het zweet wakker worden, campings, naar buiten om in vieze douches te douchen. Nee, dat is niets voor mij, dat bleek vorig jaar wel. Ik vroeg me college mattie, wat hij in de zomervakantie ging doen? Er was een moment van stilte, we keken elkaar in de ogen aan en er verscheen een big smile. Toen Oranje weergaloos tegen Tsjechië ten onder ging, tijdens het EK, waren wij het die in een leeggestroomd café ons verdriet wegdronken. Ik had geen zin in de nabeschouwing, dus ik maande hem om net als de rest, ook weg te gaan.

Ik ging eerst naar de wc. om die Oranje shit uit me haar te krijgen, toen ik terugkwam zag ik Daan lachend met een paar dames praten. Ik, ook het emotionele type, had hier geen zin en pakte hem bij zijn schouders om weg te gaan. Opeens pakte iemand mijn Oranje das en begon tegen me te praten. Haar mooie stem intrigeerde me en we raakte aan de praat. Een groep Litouwers verdwaald in Amsterdam. De avond bleek nog niet zo oud te zijn en we lieten hen Amsterdam zien. Na het weekend, brachten we ze naar Schiphol en wisselden Yahoo Messenger uit.

Daan knipoogde en we boekte diezelfde middag nog de reis. In het vliegtuig was er maar 1 allochtoon, ik dus. Ik probeerde de aandacht van de stewardess te winnen. Mocht er in Vilnius (de hoofdstad) ‘iets’ gebeuren, dan zou ze me helpen…hoopte ik. Toen we onze koffers hadden, stonden ze vooraan te wachten. We gingen eerst de hoofdstad in om bij te komen. Daar was het, dat ik de eerste ‘allochtoon’ zag. Het was een Hindoestaan, tenminste hij leek er verdacht veel op. Hij zag me ook en ik gaf hem een knipoog. Ik voelde me weer veilig.

Na de nodige syvturys (Litouws bier) op het terras, gingen we op hotel aan. Ze hadden ons al gewaarschuwd dat het 5 uur zou duren en er onderweg geen wegrestaurants waren, dus geen toilet time. Toch speelde Daan het klaar om na een 2 uur weer te moeten. We stopte en stapte uit, Daan om zijn ding te doen, ik om me benen te strekken. Na wat Russisch gebrabbel moest haar vriendin ook. Ze vroeg me waarom ik in pak was gekomen en ik legde haar uit, dat als de lokale bevolking ‘ruzie’ zou zoeken, ik kon zeggen dat ik een businessman ben, die geld wil investeren in hun land.

Ze lachte en het was even stil. Toen gebeurde er iets wat ik niet zal vergeten….

Devavratha

Binnenkort het laatste deel

Lees ook: Vakantieliefde 1

Reacties
 1. Reply
  Gast
  maart 25, 2006 om 12:31 pm
  shalimar

  begint spannend te worden! snel deel 3 ok?
  jammer..dat je de stereotype hindoestaanse man bevestigd met je verhaal: zuipen zuipen en nog eens zuipen …uiteindelijk zul je verdrinken!

 2. Reply
  Gast
  maart 25, 2006 om 3:08 pm

  Deel 3 komt binnenkort….

  Geloof me ook Niet-Hindoestaanse mannen weten wel hoe je een biertje soldaat maakt

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen