Totaalverbod in Burundi op traden bitcoin nadat mensen geld verloren – BTC Direct


Het is vanaf vandaag verboden om in het Franstalige land Burundi te handelen in cryptocurrency’s. De officiële reden is dat de overheid geen bescherming kan bieden in het geval van problemen of geschillen.

De overheid grijpt in

Sommige inwoners van het Afrikaanse land verloren geld doordat ze (slecht) hebben gehandeld met cryptocurrency. Alfred Nyobewumusi, een directeur bij de afdeling microfinanciering van de centrale bank, zegt dat deze mensen de overheid vroegen om in te grijpen. En ingrijpen deed de overheid. Hij zegt dat digitale munten zoals bitcoin en ethereum nu illegaal zijn.

“Er kunnen krachtige maatregelen worden genomen tegen iedereen die deze beslissing niet respecteren,” zei hij in een interview in Bujumbura, de grootste stad van Burundi.

Andere geluiden

India denkt ook na over een verbod op cryptocurrency maar het lijkt of de rest van de wereld zich verzoent heeft met het bestaan van bitcoin en andere crypto. Dat uit zich meestal in regelgeving of een eigen centrale crypto.

Gouverneur Mark Carney van de Bank of England stelde vorige maand nog voor om een cryptocurrency centraal te stellen in het mondiale monetaire systeem. De overheid zou hier volgens hem wel toezicht op moeten houden.

 

Wij zijn genomineerd voor een Cashcow award! Klik op de banner hieronder om op ons te stemmen!Lees verder op:
https://nieuws.btcdirect.eu/burundi-verbiedt-bitocin/

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen