Surinaamse Kalebaskreek als toeristisch project


Het toerisme in Suriname begint zich steeds sneller te ontwikkelen. Eigenlijk is het land het best geschikt voor de natuurtoerist. De laatste tijd begint het stadsleven in Suriname zich echter ook zeer goed te ontwikkelen, vooral in Paramaribo.Waar het vroeger voornamelijk Surinamers waren die zich in Nederland hebben gevestigd, zijn er nu ook steeds meer andere Nederlandse toeristen in Suriname te vinden. Zij hebben over de prachtige natuur van Suriname gehoord en willen deze graag eens met eigen ogen bekijken. Bovendien is het regenwoud in Suriname een stuk beter begaanbaar dan in grote delen van de Amazone. Vanuit Paramaribo kunt u bijvoorbeeld eenvoudig een aantal dagen naar het binnenland trekken om daar de natuur te verkennen. Omdat Suriname zelf geen prachtig blauwe stranden heeft, combineren mensen hun reis soms met de Antillen. Aruba, Bonaire en Curacao liggen op een kleine afstand van Suriname. Via het internet kan zelfs Suriname zich in de publiciteit gooien en er toeristen mee lokken. De Kalebaskreek bijvoorbeeld werd vergast op een toeristische golf uit Nederland, bestaande uit welgestelde Surinamers die hun uitkering niet hadden opgesoupeerd, Blanke Nederlanders met een riant pensioen etc. Ze kregen eerst een rondleiding op het voormalige melaatsenoord, nu Bedevaartsoord, Batavia. Vervolgens werd de trip voortgezet naar Kalebaskreek waar de dorpelingen niets aan het toeval overlieten om de gasten hartelijk welkom te heten. Ze kregen de gelegenheid om kennis te maken met de lokale bevolking, met hun levenswijze en lokale ambachten.

De inheemsen lieten zien hoe de cassave verwerkt wordt tot kasiri en cassavebrood, hoe het katoen van de katoenplant tot een hangmat wordt verwerkt en hoe schouderdoeken en worden pangi’s gemaakt. Geheel als onderdeel van het eco-toerisme werd de toeristen door een lokale gids informatie gegeven over verschillende planten en dieren die het gebied rijk is. Volgens de leiding heeft dit geslaagde toeristische proefproject het vertrouwen van de inheemsen in toerisme, als alternatieve inkomstenbron, doen toenemen. Hiermee is ook een basis gelegd voor de officiële opening van Kalebaskreek als toeristische bestemming.

Reacties
  1. Reply
    hoi
    mei 17, 2010 om 11:31 am

    :(ik heb het nog nuiet gelezen maar ik vind het nu al niks ;D 🙁 😉

  2. Reply
    roy lilienthal
    mei 27, 2010 om 3:06 pm

    Kalebaskreek is zich nog niet van bewust dat zij een rijkdom aan toeristische attracties heeft. Het produkt (toerisme) moet afgesteld worden aan de behoefte van de klanten (segmenteren). Persoonlijk denk ik dat het niet zo lang meer zal duren dat kalebaskreek zich zal zich losrukken uit het isolement waarin zij nu zijn.

    Schrijf een reactie


    Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

    Register New Account
    Wachtwoord opnieuw instellen