Su­ri­naam­se ro­ti kip met sper­zie­bo­nen en ei


Ingrediënten

500 g kruimige aardappelen
2 uien
4 tenen knoflook
370 g kipdijfilet
4 el arachideolie
4 tl curry madras (Euroma Original spices by Jonnie Boer)
100 ml kraanwater
2 tomaten
1 rode peper
400 g gebroken sperziebonen
4 eieren
4 Surinaamse rotivellen

Bereiden

1. Schil de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Maak de uien en knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de kip in blokjes.
2. Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui, knoflook en curry madras 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de aardappelen en het water toe en breng aan de kook.
2. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Was de peper, halveer deze in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Voeg de tomaat samen met de peper toe aan de kip en laat 15 min. zachtjes koken op laag vuur met de deksel op de pan. Proef na 10 min. hoe pittig het gerecht is en verwijder desgewenst de peper. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3.Breng ondertussen een pan water aan de kook, voeg de boontjes toe en kook deze in 8 min. beetgaar. Voeg de laatste 6 min. de eieren toe. Giet het water af, laat de boontjes in de pan. Spoel de eieren onder koud water en pel ze.
Verwarm ondertussen de roti’s 20 sec. per kant in een koekenpan of verwarm ze op een bord in de magnetron. Leg de roti’s op de borden en verdeel daarover de kip, boontjes en de eieren. Serveer direct.

Variatietip:
Houden je kinderen niet van pittig? Voeg de peper dan niet toe aan de kip, maar snijd het vruchtvlees fijn en serveer apart erbij.

Tip:
Lekkere wijn bij dit gerecht: Lindemans Cawarra Shiraz-Cabernet Sauvignon.

Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.

Reacties

Schrijf een reactie


Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen