Su­ri­naam­se ker­rie­kip


Ingrediënten

8 personen
4 tomaten
4 uien
4 tenen knoflook
500 g aardappelen
4 el olie
16 drumsticks
4 el kerrie masala Surinaams
300 ml kraanwater
2 el ketjap manis
15 g selderij (zakje)

 

Bereiden
stap voor stap koken print
Kruis de tomaten bovenop in en dompel ze 1 min. onder in kokend water. Spoel ze af onder koud stromend water en verwijder de velletjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd in stukken.

Verwarm de olie in een ruime braadpan en bak de drumsticks rondom bruin aan. Als ze niet in 1 pan passen, braad dan in 2 delen of in 2 pannen tegelijk. Voeg de ui, knoflook en tomaat toe en bak 1 minuut mee.
Roer de Surinaamse kerrie door heet water en schenk dit in de pan. Voeg de aardappelen toe en laat alles afgedekt 35-40 min. sudderen tot de kip en de aardappelen gaar zijn. Roer de ketjap erdoor en breng op smaak met peper en zout. Strooi de bladselderij erover en serveer met de bijgerechten.

 

Serveertip:
Verder op de Surinaamse tafel.1. Basmatirijst: stoom of kook 600 g basmatirijst. 2. Kousenband: maak 800 g kousenband schoon, snijd in stukken en kook in ca. 8 min. gaar. Eventueel vervangen door sperziebonen. 3. Naanbrood: bak 4 naanbroden in de oven af en snijd ze in grove stukken. 4. Gebakken banaan: snijd 4 gepelde bananen in dunne schuine plakken. Wentel ze door wat bloem en bak ze in zonnebloemolie in 3-5 min. goudbruin. 5. Bruine bonen: verwarm 1 groot blik bruine bonen (800 g) volgens de aanwijzingen op de verpakking. 6. Ketjap Manis: serveer als saus bij de kip. 7. Mangochutney (pot): serveer als saus bij de kip. 8. Sambal oelek of Surinaamse rotisambal (pot): serveer als saus bij de kip.

Reacties

      Schrijf een reactie


      Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

      Register New Account
      Wachtwoord opnieuw instellen