Stichting SARI heeft al €12.000 ingezameld voor kansarme mensen in India


Foto: Stichting SARI

RHEDEN – “Als er nu niet wat gebeurt, zullen heel veel mensen in sloppenwijken sterven.” Oprichter Gerard Helmink van Stichting Sari was twee weken geleden bloedserieus.

In het Indiase Chennai waar zijn stichting doorgaans helpt bij het bouwen van scholen voor kansarme kinderen wonen tienduizenden gezinnen in sloppenwijken. “Deze mensen hebben helemaal niets meer. Normaal staan ze op ophaalplekken aan de rand van de wijk, om als dagloner aan de slag te gaan. Nu dreigt er een ramp waarbij ’s nachts veel mensen dood op diezelfde plek worden neergelegd om opgehaald te worden.” Stichting SARI begon een inzamelingsactie om plaatselijke hulpverleners te ondersteunen. Met succes. De teller staat inmiddels op €12.000.

Stichting Sari werkt samen met Uma en Muthuram, oprichters van de Suyam Charitable Trust. Zij helpen de armsten in Chennai aan scholing. Op dit moment probeert het stel met vrijwilligers zoveel mogelijk mensen in de sloppenwijken van eten te voorzien. Stichting Wilde Ganzen verdubbelt het bedrag, waardoor er ruim 20.000 euro aan voedsel kan worden ingekocht en verdeeld.

Voor meer informatie kunt u terecht bij: [email protected] en vergeet vooral ook niet te kijken op: www.stichtingsari.com.

Stichting SARI

 

 Lees verder op:
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/158476/stichting-sari-heeft-al-e12-000-ingezameld-voor-kansarme-mensen-in-india/

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen