Spoeddebat in de Tweede Kamer over afromen Tata Steel IJmuiden door India


IJMUIDEN – Het Indiase moederbedrijf van Tata Steel roomt al jaren geld af van de IJmuidense tak. Dat blijkt uit onderzoek van het Noordhollands Dagblad, waaruit naar voren is gekomen dat het miljardenverlies dat de Europese tak lijdt deels te danken is aan constructies rondom de inkoop van grondstoffen en een ‘web van interne leningen’. In de Tweede Kamer is een spoeddebat aangevraagd over de kwestie.

Bas Ouwehand

De krant maakte na uitgebreid financieel onderzoek vanmorgen bekend dat grondstoffen die in IJmuiden terechtkomen worden ingekocht door een centraal inkoopbedrijf van Tata Steel in Singapore. In IJmuiden wordt vervolgens veel meer dan de inkoopprijs betaald voor deze grondstoffen. Volgens het Noordhollands Dagblad gaat het om een bedrag van 20,7 miljard euro. 

GroenLinks-Kamerlid Tom van der Lee heeft een spoeddebat aangevraagd over de onthullingen. Dennis Wiersma van de VVD zegt op Twitter: “Zorgelijk. Gebruikt de Indiase eigenaar onze mooie Nederlandse tak van Tata Steel nou als flappentapper?”

Jaarverlies van een miljard

Twee weken geleden werd bekend dat er afgelopen boekjaar een verlies van een miljard euro is geleden bij de Europese tak van Tata Steel. Dat zou vooral voortkomen uit de slechte positie van de Britse afdeling. Lees verder op:
https://www.nhnieuws.nl/nieuws/273616/spoeddebat-in-de-tweede-kamer-over-afromen-tata-steel-ijmuiden-door-india

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen