SpiceJet stuurt A330neo naar Schiphol voor repatriëring


Volgens de huidige planning vertrekt de Airbus zaterdag om 14:45u van de Nederlandse luchthaven, als vlucht 5K471 naar Bangalore en Haiderabad. Indiërs die van deze vlucht gebruik willen maken om huiswaarts te keren, kunnen telefonisch of via de mail contact opnemen met SpiceJet.

Luchtvaartnieuws heeft SpiceJet gevraagd of zij vaker vluchten naar Schiphol gaat uitvoeren, maar daar is nog niet op gereageerd. Indiase media melden dat de A330 voorlopig enkel voor charters gebruikt wordt. Het reguliere vliegverkeer van en naar India is al maandenlang opgeschort.

Op termijn wil SpiceJet wél longhaul-lijndiensten opstarten, naar bestemmingen in Europa en de Verenigde Staten. De prijsvechter ziet kansen na de ondergang van Jet Airways. Het is echter nog niet bekend wanneer en hoe dat precies gaat gebeuren.

Tot nu toe is SpiceJet alleen actief geweest op korte en middellange routes in India en omringende landen. De vloot van ruim honderd toestellen bestaat enkel uit narrowbody’s, met name Boeing 737NG’s en DHC Dash 8-turboprops. SpiceJet heeft ook een grote order voor de 737 MAX uitstaan.

De A330-900 (CS-TKY) die nu tijdelijk van HiFly gehuurd wordt, beschikt over plaats voor 371 passagiers. Daarvan kunnen er 18 mee in Business Class en de rest in Economy:Lees verder op:
https://www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/2/airlines/spicejet-stuurt-a330neo-naar-schiphol-voor-repatriering

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen