Reisadvies India


Voor veel mensen staat India nog altijd hoog op het lijstje van de landen waar ze echt een keer heen willen gaan. Dit is helemaal niet raar, van alle landen op de wereld is India namelijk misschien wel de meest speciale. De cultuur, de religie en de gewoontes van de Indiërs. Alles draagt bij aan een ervaring die je nooit meer zal vergeten. Voordat de reis echter voor de deur staat is het van belang dat je een visum aanvraagt. Laten we eens kijken op wat voor manieren dit precies kan en wat de algemene tips zijn die we je mee kunnen geven voor een vakantie naar dit unieke land.

Een visum aanvragen

Vandaag de dag is het helemaal niet meer nodig om naar de ambassade te gaan voor het aanvragen van een visum. Het internet heeft namelijk het overgewicht genomen, door middel van een e-visum kan je namelijk binnen enkele minuten al voorzien zijn van een visum voor de vakantie.
Het is handig om eerst even op internet te kijken naar de diverse vereisten die van toepassing zijn op het aanvragen van een visum. Zo weet je een beetje waar je rekening mee moet houden om te voldoen aan de criteria. Wanneer je voor een zakenreis naar India gaat is het van belang dat je op zoek gaat nar een speciaal ‘Zakenvisum’. Het bestemde visum heeft namelijk een paar verschillen met het normale ‘Toeristenvisum’, denk met name aan de geldige duur van het visum.

Reisadvies voor India

Voor reizen naar India gelden er geen speciale adviezen voor de reizen. Het Ministerie van Buitenlande Zaken geeft dan ook geen dreigingsniveaus aan, echter wordt er wel vermeld dat het diepe binnenland beter vermeden kan worden. Niet omdat het hier super gevaarlijk is, maar omdat hier statistisch gezien vaker een aanslag gepleegd kan worden omtrent het conflict met Pakistan. Los hiervan is er geen enkele reden om bang te zijn voor een reis, India is namelijk een land waar al tientallen jaren toeristen komen voor de ervaring van hun leven.

Algemene tips

Er zijn wel enkele algemene tips die we je mee kunnen geven als je op reis gaat naar India. Om het je makkelijk te maken hebben we de beste tips op een rijtje gezet:
• Vermijd het vieze water: dit klinkt als een voor de hand liggende tip maar we moeten het toch even zeggen. Vermijd het vieze water, drink dan ook geen drinken waar ijslokjes in zitten. Ook moet je geen drinken aannemen wat niet in een dicht flesje of blikje zit.
• Respecteer de religie: het is belangrijk om rekening te houden met de mensen in India zelf, houd je dan ook aan de religieuze regels. Dus geen blote enkels of schouders in een tempel.
• Geniet van het eten: Je kan natuurlijk in het hotel gaan eten, maar zo mis je een hoop. Op straat is er genoeg eten te vinden bij de verschillende tentjes, ga hier dan ook zeker heen!

Wil je meer informatie over een het aanvragen van een Visum, klik dan op onderstaande link:
Visum India aanvragen

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen